Tel +40 21 211 81 33

Bine ati venit!

Supradyn Forte (10 comprimate efervescente)

Fii primul care scrie o recenzie acestui produs

  • Comenzi şi la telefon:
   Fix: +40 212 118 133
   Mobil: +40 735 850 050; +40 371 155 991

   Pentru informaţii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi.
   E-mail: office@farmaciadeacasa.ro
Acest produs il puteti achizitiona si din:

Disponibilitate: In stoc farmacie ( 0 buc )
Ultima actualizare: 28 ianuarie 2015

25,00 Lei
Bayer

+4 021 211 81 33
+4 0371 155 991

Acest produs poate fi returnat in termenii prevazuti de lege.

Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj.


 

 

Click aici pentru completarea unui sondaj statistic privind cercetarea comportamentului online de cumparare de medicamente

Descriere produs

Detalii

Supradyn contine, ca substante active, cantitati echilibrate din toate tipurile importante de vitamine (cu exceptia vitaminei K, un caz aparte), minerale esentiale si oligoelemente.
Vitaminele sunt substante cu rol esential care sunt asimilate de catre organism din alimente. Mineralele sunt indispensabile pentru metabolism si pentru procesele de crestere si regenerare (de exemplu: cresterea oaselor, formarea celulelor sanguine, etc).
In cele din urma, oligoelementele sunt substante cu rol foarte important, care sunt necesitate de catre organism in cantitati foarte mici, dar care nu sunt furnizate, intotdeauna, in cantitati suficiente prin aport alimentar.

Pentru ce se utilizeaza ?
Supradyn este utilizat pentru profilaxia si tratamentul rapid al deficientelor de vitamine. Supradyn este utilizat atunci cand exista un necesar crescut de vitamine si minerale, mai ales in perioada de boala, atunci cand se efectueaza eforturi fizice intense si cand este necesara o crestere a performantelor.

Supradyn este recomandat atunci cand exista riscul de aparitie a unui deficit de vitamine si minerale: in perioada de convalescenta, dupa boli sau interventii chirurgicale, la pacientii varstnici tarati, atunci cand utilizezi antibiotice, vrei sau trebuie sa urmezi o dieta, in caz de etilism cronic sau de aport alimentar dezechilibrat.

Care sunt contraindicatiile?
Nu trebuie sa utilizezi Supradyn, daca folosesti prea multa vitamina A sau D (hipervitaminoza A sau D), daca utilizezi alte produse ce contin aceste vitamine sau daca efectuezi tratament cu retinoizi (de exemplu: tratament pentru acnee).

Comprimatele filmate contin lactoza. In caz de hipersensibilitate la lactoza, trebuie sa utilizezi comprimatele efervescente sau capsule.
Daca observi aparitia unei reactii alergice in timpul utilizarii comprimatelor Supradyn, intrerupe administrarea.

Cum se administreaza?
Supradyn este disponibil sub forma de comprimate efervescente, comprimate filmate sau capsule. In urma dizolvarii comprimatelor efervescente intr-un pahar cu apa, poti obtine o bautura cu gust placut. Comprimatele filmate si capsulele trebuie inghitite intregi cu o cantitate suficienta de lichid in timpul meselor.

Doza zilnica recomandata este de 1 comprimat efervescent, 1 comprimat filmat sau o capsula, in cazul in care medicul nu ti-a prescris altfel.

Cele 3 forme farmaceutice sunt echivalente in ceea ce priveste substantele active din componenta lor si poti schimba o forma farmaceutica cu alta. De asemenea, poti utiliza o perioada indelungata Supradyn, daca il administrezi in dozele recomandate.

Ce precautii trebuie luate?
Daca trebuie sa urmezi o dieta hiposodata: deoarece un comprimat efervescent contine circa 300 mg sodiu (echivalent a 0,75 mg sare), ti se poate recomanda sa utilizezi produsul sub forma de comprimate filmate sau capsule.

Daca ai diabet zaharat: comprimatele efervescente, comprimatele filmate si capsulele contin, fiecare, maximum 11 kJ (= 2.6 kcal) si prin urmare, le poti utiliza.

Comprimatele efervescente trebuie pastrate in ambalajul original, la temperaturi sub 25C.
Produsul nu trebuie lasat la indemana copiilor si nu trebuie utilizat dupa data de expirare inscriptionata pe ambalaj.

Care sunt efectele secundare?
Daca administrezi doza recomandata, Supradyn poate fi utilizat in perioada de sarcina sau de alaptare. Totusi, in primele trei luni de sarcina, trebuie sa eviti sa utilizezi vreun medicament, cu exceptia cazului in care ti-a fost prescris de catre medic.

Care sunt reactiile adverse?
Daca administrezi doza recomandata, nu este de asteptat sa se produca reactii adverse grave, chiar daca Supradyn este utilizat timp de cateva luni. Ocazional, poti observa o colorare usor galbuie a urinii. Acest efect este inofensiv si se datoreaza vitaminei B2 din componenta produsului.

Ce alte remarci speciale trebuie facute?
Este posibil sa apara hipervitaminoza A sau D, daca utilizezi Supradyn in doze zilnice mai mari decat cele recomandate, o perioada indelungata de timp.

Daca medicul nu te-a sfatuit altfel, nu trebuie sa utilizezi o doza mai mare decat doza zilnica recomandata de 1 comprimat efervescent, 1 comprimat filmat sau o capsula.

Ai grija sa informezi medicul sau farmacistul daca suferi de boli asociate, daca ai alergii sau daca utilizezi si alte medicamente (inclusiv dintre cele obtinute fara prescriptie medicala).

Informatii aditionale

Informatii aditionale

DCI MULTIVITAMINE - ALTE PREPARATE CU COMBINATII DE VITAMINE (A11J)
Substanta activa N/A
Prezentare FARA FORMA AMB
Producator Bayer
Disponibil in Farmacia Pharmalife
Forma farmaceutica Comprimate
Prescriptie medicata OTC - Medicamente si produse medicamentoase care se pot elibera in farmacii sau drogherii fara prescriptie medicala.
Calea de administrare Administrare orala
Lista medicamente N/A
Firma - Tara producatoare BAYER CONSUMER CARE

Recenzii

Scrieţi o recenzie

Doar vizitatorii inregistrati pot scrie recenzii. Va rugam sa va logati sau sa va inregistrati