Tel +40 21 211 81 33

Bine ati venit!

Seroquel XR 50mg (60 comprimate)

Fii primul care scrie o recenzie acestui produs

Indicatii:
Seroquel aparţine unui grup de medicamente numite antipsihotice, care ameliorează simptomele anumitor tipuri de boli mintale cum sunt halucinaţiile (de exemplu, auzirea unor voci inexplicabile), gânduri stranii şi înfricoşătoare, schimbări ale comportamentului, sentimentul de singurătate şi derutare.

ACEST MEDICAMENT SE ELIBEREAZA DOAR IN FARMACIE PE BAZA DE PRESCRIPTIE MEDICALA. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se depasi doza zilnica recomandata!

Acest produs il puteti achizitiona si din:

Disponibilitate: In stoc farmacie ( 0 buc )
Ultima actualizare: 28 ianuarie 2015

232,04 Lei

+4 021 211 81 33
+4 0371 155 991

Acest produs poate fi returnat in termenii prevazuti de lege.

Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj.


 

 

Click aici pentru completarea unui sondaj statistic privind cercetarea comportamentului online de cumparare de medicamente

Descriere produs

Detalii

Indicatii:
Seroquel aparţine unui grup de medicamente numite antipsihotice, care ameliorează simptomele anumitor tipuri de boli mintale cum sunt halucinaţiile (de exemplu, auzirea unor voci inexplicabile), gânduri stranii şi înfricoşătoare, schimbări ale comportamentului, sentimentul de singurătate şi derutare.

Totodată, Seroquel poate fi folosit şi în tratamentul unei boli care afectează dispoziţia, în care persoanele se simt excesiv de "bine dispuse" sau surescitate. Persoanele care au această afecţiune pot simţi nevoia de a dormi mai puţin decât în mod normal, sunt mai vorbăreţe şi au fugă de gânduri sau idei. De asemenea, se pot simţi excesiv de irascibile.
Contraindicatii:

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la Seroquel XR sau la oricare dintre celelalte componete ale Seroquel XR ;
- dacă folosiţi anumite medicamente cum ar fi unele medicamente pentru HIV, pentru infecţiile fungice (cu strutură azolică), unele antibiotice (eritromicina, claritromicina) şi unele medicamente pentru depresie (nefazodona).
Înainte de a incepe să luaţi Seroquel XR trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră dacă urmaţi tratament cu oricare din medicamentele menţionate mai sus.
Administrare:

Utilizaţi intotdeauna Seroquel XR exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Medicul dumneavoastră va decide doza de inceput şi câte comprimate de Seroquel XR să luaţi pe zi. Aceasta va depinde de boala şi de nevoile dumneavoastră, dar de obicei va fi intre 300 mg şi 800 mg.
Medicul dumneavoastră poate să inceapă tratamentul cu o doză mai mică (50 mg) iar apoi să o crească uşor, dacă:
- sunteţi in vârstă
- aveţi probleme cu ficatul.
-Veţi lua comprimatele o singură dată pe zi.
-Nu impărţiţi, mestecaţi sau sfărâmaţi comprimatele
-Comprimatele trebuie inghiţite intregi, cu apă
-Luaţi medicamnetele fără mâncare (cu cel puţin o oră inainte de masă sau la culcare, după indicaţia medicului)
-Nu beţi suc de grapefruit in timp ce luaţi Seroquel XR. Poate influenţa modul de acţiune al medicamentului.
-Nu intrerupeţi luarea comprimatelor chiar dacă vă simţiţi mai bine, până când medicul dumneavoastră nu vă spune acest lucru.
Copii şi adolescenţi (cu vârsta cuprinsă intre 10 şi 17 ani): Seroquel XR nu este recomandat persoanelor cu vârstă sub 18 ani.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Seroquel XR
Dacă luaţi mai mult Seroquel XR decât doza prescrisă, pot să apară somnolenţă, ameţeli şi bătăi cardiace anormale. Adresaţi-vă imediat medicului sau celui mai apropiat spital pentru recomandări. Luaţi comprimatele de Seroquel XR cu dumneavoastră.

Dacă uitaţi să luaţi Seroquel XR
Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi doza uitată imediat ce vă aduceţi aminte. Dacă se apropie momentul pentru doza următoare, aşteptaţi până atunci. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă incetaţi să luaţi Seroquel XR
Dacă intrerupeţi brusc tratamentul cu Seroquel XR, este posibil să nu mai puteţi dormi (insomnie), să vă fie greaţă sau pot să apară dureri de cap, diaree, vărsături, ameţeli sau iritabilitate. Medicul dumneavoastră s-ar putea să vă recomande să reduceţi doza treptat inainte de oprirea tratamentului.

Dacă aveţi orice intrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Actiune:

Seroquel XR conţine o substanţă numită quetiapină. Aceasta aparţine unui grup de medicamente numite antipsihotice.
Aceste medicamente sunt utile in boli caracterizate prin simptome cum ar fi:
- senzaţia de a vedea, auzi sau simţi lucruri care nu sunt reale, de a crede lucruri care nu sunt adevărate sau de a vă simţi neobişnuit de suspicios, anxios, confuz, vinovat, tensionat sau deprimat.
- stare de excitaţie, senzaţia de "plutire", agitaţie, entuziasm sau hiperactivitate, tulburări de judecată inclusiv stare de agresivitate, comportament de distrugere sau agresiv.
- modificări de dispoziţie, cu senzaţie de tristeţe. Puteţi să realizaţi că sunteţi depresiv, aveţi senzaţie de vinovăţie, lipsă de energie, pierderea apetitului alimentar şi/sau tulburări de somn.
Precautii:

Seroquel XR nu trebuie luat de către vârstnici cu demenţă (funcţionare anormală a creierului) Medicamentele din aceeaşi grupă cu Seroquel XR pot creşte riscul de accident vascular cerebral, sau in unele cazuri, riscul de deces la pacienţii vârstnici cu demenţă.
Înainte de a incepe să luaţi acest medicament, spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă:
- aveţi orice fel de probleme cu inima (cum ar fi tulburările de ritm cardiac)
- aveţi tensiune arterială mică
-aţi avut accident vascular cerebral, mai ales dacă sunteţi vârstnic
- aveţi probleme cu ficatul;
-aţi avut vreodată convulsii;
-aveţi diabet zaharat sau aveţi riscul de a face diabet zaharat. În această situaţie, medicul dumneavoastră vă poate controla glicemia in timpul tratamentului cu Seroquel XR
- aţi avut un număr redus de globule albe (ce poate fi sau nu datorat administrării altor medicamente).
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi:
- temperatură mare (febră), dureri musculare, stare confuzională
- mişcări necontrolate, in special ale feţei sau limbii.
- senzaţia acută de somnolenţă
Aceste modificări pot fi datorate acestui tip de medicament.
Atentionari:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Acest medicament s-ar putea să vă facă somnoros. Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje până când nu vedeţi în ce fel vă afectează acest medicament.

Informatii aditionale

Informatii aditionale

DCI QUETIAPINUM
Substanta activa Nu
Prezentare CUTIE X 6 BLIST. OPACE DIN AL/PVC-PCTFE X 10 COMPR. FILM. ELIB. PREL.
Producator Nu
Disponibil in Farmacia Pharmalife
Forma farmaceutica Nu
Prescriptie medicata P-RF - Medicamente si produse medicamentoase care se elibereaza in farmacii pe baza de prescriptie medicala care se retine la farmacie
Calea de administrare Nu
Lista medicamente Nu
Firma - Tara producatoare ASTRAZENECA UK LTD

Recenzii

Scrieţi o recenzie

Doar vizitatorii inregistrati pot scrie recenzii. Va rugam sa va logati sau sa va inregistrati