Tel +40 21 211 81 33

Bine ati venit!

Rigevidon 21+7 (28 drajeuri)

Fii primul care scrie o recenzie acestui produs

    • ACEST MEDICAMENT SE ELIBEREAZA DOAR IN FARMACIE PE BAZA DE PRESCRIPTIE MEDICALA. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se depasi doza zilnica recomandata!
    • Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati.
      Telefon: +4 021 211 81 33; Mobil: +4 0735 850 050;
      E-mail: office@farmaciadeacasa.ro

ACEST MEDICAMENT SE ELIBEREAZA DOAR IN FARMACIE PE BAZA DE PRESCRIPTIE MEDICALA. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se depasi doza zilnica recomandata!

Acest produs il puteti achizitiona si din:

Disponibilitate: In stoc farmacie ( 0 buc )
Ultima actualizare: 28 ianuarie 2015

7,89 Lei
Gedeon Richter

+4 021 211 81 33
+4 0371 155 991

Acest produs poate fi returnat in termenii prevazuti de lege.

Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj.


 

 

Click aici pentru completarea unui sondaj statistic privind cercetarea comportamentului online de cumparare de medicamente

Descriere produs

Detalii

Un drajeu alb contine levonorgestrel 0,15 mg, etinilestradiol 0,03 mg si excipienti: dioxid de
siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, talc, amidon de porumb, lactoza monohidrat, zahar, carbonat de calciu, dioxid de titan (E171), copovidona, macrogol 6000, povidona, carmeloza sodica.
Un drajeu maron contine fumarat feros 76,05 mg si excipienti: dioxid de siliciu coloidal anhidru,
croscarmeloza sodica, stearat de magneziu, povidona, talc, amidon de cartofi, amidon de porumb, lactoza monohidrat, zahar, carbonat de calciu, dioxid de titan (E171), copovidona, oxid rosu de fer (E172), macrogol 6000, carmeloza sodica.

Indicatii
Contraceptia orala.

Contraindicatii
Contraindicatii absolute: tromboflebita, flebotromboza, trombembolism. Afectiuni cerebrovasculare. Boli ischemice cardiace. Carcinom de san sau de endometru, prezent sau suspect. Prezenta sau suspiciunea de tumori estrogen-dependente. Sarcina. Functie hepatica anormala. Tumori hepatice benigne sau maligne. Icter gestational, prurit sau herpes in perioada sarcinilor anterioare. Sangerari vaginale de origini necunoscute. Alaptare. Cefalee severe, migrene. Siclemie. Otoscleroza (deteriorata in cursul sarcinilor anterioare). Hiperbilirubinemie congenitala . Dereglari de metabolism lipidic. Diabet zaharat sever. Hipertensiune severa. Administrarea cu 4 saptamani inainte de interventii chirurgicale programate.
Contraindicatii relative: mononucleoza infectioasa. Sistrema sau rani crurale. Paciente peste 40 ani, daca mai au si alte contraindicatii. Femei fumatoare peste 35 ani. Depresie.

Administrare:
Se incepe cu un drajeu de culoare alba, zilnic (pe cat posibil in acelasi moment al zilei), timp de 21 zile, cu incepere din prima zi a ciclului menstrual. In urmatoarele 7 zile (zilele 22-28), se administreaza zilnic cate 1 un drajeu de culoare maron. In aceasta perioada de 7 zile, apare o sangerare asemanatoare cu sangerarea menstruala. Dupa trecerea celor 7 zile, se incepe administra-rea urmatorului set de 21 drajeuri de culoare alba (adica la exact 4 saptamani de la administrarea primului drajeu, in aceeasi zi a saptamanii). Tratamentul continua si in acest caz, cu administrarea celor 7 drajeuri de culoare maron.

Efecte adverse:
Hipomenoree. Sangerare intrerupta sau patare.
Greata, voma, cefalee, tensiune in sani, modificarea greutatii corporale, retentie hidro-salina, depresie, libidou scazut sau crescut. Pigmentarea pielii, intoleranta la lentile de contact. Reducerea tolerantei la glucoza, cresterea glicemiei si hipertensiune. Modificarea secretiei vaginale si micoze vaginale.
Complicatii periculoase: tromboze si tromboflebite profunde, embolie pulmonara, infarct miocardic. Embolie cerebrala, hemoragii cerebrale. Tromboze retiniene, mezenterice si ale venei pelviene mici.

Interactiuni:
Asocieri nerecomandate: anticonvulsivante (carbamazepina, fenobarbital, fenitoina, primidona), antibiotice, anticoagulante, antidepresive triciclice, maprotilina, beta-blocante, antidiabetice orale, insulina, bromocriptina, dantrolen.
Prudenta cand se asociaza: ciclosporina, flunarizina.

Precautii:
Diabet zaharat in antecedentele heredocolaterale, cresterea excesiva in greutate in perioada de administrare a medicamentului, afectiuni cardiace nonischemice, afectiuni renale, situatii in care se contraindica administrarea medicamentului: retardare mintala, alcoolism, dependenta medicamentoasa etc. Se recomanda precautie maxima in caz de diabet zaharat, hipertensiune, varice, flebite, otoscleroza, scleroza multipla, epilepsie, chorea minor, porfirie intermitenta, tetanie latenta, tumori uterine benigne, endometrioze sau mastopatii.

Informatii aditionale

Informatii aditionale

DCI COMBINATII
Substanta activa N/A
Prezentare CUTIE X 1 PLIC X 1 BLIST. PVC-PVDC/AL X 28 DRAJ.
Producator Gedeon Richter
Disponibil in Farmacia Pharmalife
Forma farmaceutica Drajeuri
Prescriptie medicata P-6L - Medicamente si produse medicamentoase care se elibereaza in farmacii pe baza de prescriptie medicala valabila 6 luni
Calea de administrare N/A
Lista medicamente N/A
Firma - Tara producatoare GEDEON RICHTER PLC

Recenzii

Scrieţi o recenzie

Doar vizitatorii inregistrati pot scrie recenzii. Va rugam sa va logati sau sa va inregistrati