Tel +40 21 211 81 33

Bine ati venit!

Ovestin 0,5mg (15 ovule)

Fii primul care scrie o recenzie acestui produs

Fiecare ovul contine 0,5 mg de substanta activa numita estriol. Ovostin mai contine,de asemenea, si excipienti: wtospol S 58.
Ovulele Ovestin sunt albe - crem deschis, sub forme alungita. Ovestin apartine unu grup de medicamente numit estrogeni.

ACEST MEDICAMENT SE ELIBEREAZA DOAR IN FARMACIE PE BAZA DE PRESCRIPTIE MEDICALA. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se depasi doza zilnica recomandata!

Acest produs il puteti achizitiona si din:

Disponibilitate: In stoc farmacie ( 0 buc )
Ultima actualizare: 28 ianuarie 2015

20,62 Lei
Organon

+4 021 211 81 33
+4 0371 155 991

Acest produs poate fi returnat in termenii prevazuti de lege.

Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj.


 

 

Click aici pentru completarea unui sondaj statistic privind cercetarea comportamentului online de cumparare de medicamente

Descriere produs

Detalii

Fiecare ovul contine 0,5 mg de substanta activa numita estriol. Ovostin mai contine,de asemenea, si excipienti: wtospol S 58.
Ovulele Ovestin sunt albe - crem deschis, sub forme alungita. Ovestin apartine unu grup de medicamente numit estrogeni.

Actiune:
Ovestin contine estriol. Estriolul este unul din hormonii feminini sau estrogeni care sunt produsi de organismul dumneavoastra. Dupa sau in timpul menopauzei sinteza de estrogeni din corp scade, in acest moment se plang de tulburari cum ar fi iritatii vaginale, infectii recurente ale tractului urinar, incontinenta uinara sau valuri de caldura.

Substanta activa la Ovestin este estriol, unul din estrogenii naturali (hormon sexual feminin). Estrogenii (de asemenea denumiti estrogeni) sunt in principali produsi in ovare. Ei sunt necesari pentru dezvoltarea sexuala normala a femeii si de a regla ciclul menstrual in timpui adolescentei. Cand femeia imbatraneste, sinteza ovariana de eslrogeni scad progresiv. Perioada cand apare acest eveniment jur de 60 de ani se numeste menopauza. Daca ovarele sunt indepartate chirurgical (ovanectomie) inainte de perioade de menopauza, scaderea sintezei de estrogeni este brusca. Lipsa estrogenilor poate face ca peretele vaginal sa se subtieze si sa se usuce.
Ca rezultat, activitatea sexuala poate deveni dureroasa si pot aparea iritatii si mancarimi vaginale. Deficitul de estrogeni poate determina de asemenea probleme cum ar fi incontinenta urinara si osteoporoza. Aceste tulburari pot fi ameliorate prin utilizarea de medicamente ce contin estrogeni. Poate dura cateva zile sau chiar saptamani inainte de a se observa o imbunatatire.
In plus fata de utilizarile de mai sus, Ovestin mai poate fi indicat in:
- imbunatatirea vindecarilor leziunilor vaginale produse prin interventii chirurgicale
- ajuta la diagnosticul frotiurilor cervicale din perioada postmenopauza.

La fel ca cei mai muti eslrogeni, estriol nu are efect virtual asupra mucoasei uterine.
Deci, utiiizarea Ovestin nu produce sangerari vaginaie.

Indicatii:Ovestin poate fi prescris pentru tratamentul tulburarilor de mai sus. In plus, Ovestin poate fi utilizat si pentru alte conditii.

Contraindicatii:
Ovestin poate sa nu fie eficient pentru dumneavoastra daca suferiti de anumite alergi sau alte stari. Inainte de incercarea tratamentului cu Ovestin asigurati-va ca i-ati spus medicului dumneavoastra despre conditiile de mai jos:
- sunteti gravida sau credeti ca ati putea fi gravida
- aveti o tumora (de exemplu cancer de sani sau uterin)
- ati avut recent sangerari vaginale neasteptate
- aveti sau ati avut in ultimii 2 ani tromboembolism venos (un cheag de sange in vene sau un cheag ce a ajuns in plamani)
- ati avut vreodata tromboembolism venos recurrent sau aveti boli trombolice care nu sunt tratate cu medicatie anticoagulanta.

Mod de administrare:
Folositi Ovestin sub directa indrumare a medicului. Trebuie sa cititi de asemenea instructiunile de pe eticheta produsului dumneavoastra. Daca nu sunteti sigura cum sa folositi Ovestin, intrebati medicul sau farmacistul dumneavoastra.

Reactii adverse:
Ovestin poale avea reacti adverse la inceputul tratamentului, cand pot apare mancarimi locaie sau iritatii. in functie de doza si sensibilitatea pacientei, ocazional pot sa apara transpiratii si stare de tensiune la nivelul sanilor. La care mai multe paciente, aceste reactii adverse dispar in timpul tratamentului.
Spuneti medicului dumneavoastra daca apar sangerari vaginale, sau daca o reactie adversa devine problematica. Este de asemenea important sa spuneti medicului sau farmacistului daca au aparut aite reactii adverse timpul tratamentului cu Ovestin. HRT poate cresle riscul de tromboembolism venos. A se citi capitolul inainte de a utiliza Ovestin.

Precautii:Inainte de a utilizarea Ovestin este, de asemenea, important sa spuneti medicului daca aveti sau ati avut:

- boli hepatice cum ar fi icter
- porfirie ( tulburare metabolica)
- herpes gestational, mancarimi severe sau afectarea auzului ( otoscleroza ) in timpul sarcinii sau utilizarii de hormoni.
- tulburarii tromboembolice

Sarcina si alaptarea:Daca sunteti gravida, nu utilizati Ovestin fara a intreba medicul.

Informatii aditionale

Informatii aditionale

DCI ESTRIOLUM
Substanta activa Nu
Prezentare CUTIE X 3 FOLII X 5 OVULE
Producator Organon
Disponibil in Farmacia Pharmalife
Forma farmaceutica Ovule
Prescriptie medicata P-RF - Medicamente si produse medicamentoase care se elibereaza in farmacii pe baza de prescriptie medicala care se retine la farmacie
Calea de administrare Administrare vaginala
Lista medicamente Nu
Firma - Tara producatoare ORGANON NV

Recenzii

Scrieţi o recenzie

Doar vizitatorii inregistrati pot scrie recenzii. Va rugam sa va logati sau sa va inregistrati