Tel +40 21 211 81 33

Bine ati venit!

Lioresal 10mg (50 comprimate)

Fii primul care scrie o recenzie acestui produs

    • ACEST MEDICAMENT SE ELIBEREAZA DOAR IN FARMACIE PE BAZA DE PRESCRIPTIE MEDICALA. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se depasi doza zilnica recomandata!
    • Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati.
      Telefon: +4 021 211 81 33; Mobil: +4 0735 850 050;
      E-mail: office@farmaciadeacasa.ro

ACEST MEDICAMENT SE ELIBEREAZA DOAR IN FARMACIE PE BAZA DE PRESCRIPTIE MEDICALA. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se depasi doza zilnica recomandata!

Acest produs il puteti achizitiona si din:

Disponibilitate: In stoc farmacie ( 0 buc )
Ultima actualizare: 28 ianuarie 2015

20,37 Lei
Novartis

+4 021 211 81 33
+4 0371 155 991

Acest produs poate fi returnat in termenii prevazuti de lege.

Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj.


 

 

Click aici pentru completarea unui sondaj statistic privind cercetarea comportamentului online de cumparare de medicamente

Descriere produs

Detalii

Indicatii:
Spasticitatea muschilor scheletici in scleroza multipla, tulburari spastice ce apar in boli ale maduvei spinarii, de natura infectioasa, degenerativa, traumatica, neoplazica sau de origine necunoscuta,de ex. paralizie spinala spastica, scleroza laterala amiotrofica, siringomielie, mielita transversa, parapareze sau paraplegii traumatice si compresie a maduvei; spasm muscular de origine cerebrala, in special cand se datoreaza paraliziei cerebrale infantile ca si dupa accidente cerebro vasculare sau in prezenta maladiei cerebrale degenerative sau noeplazice.

Contraindicatii:Hipersensibilitate la baclofen.

Administrare:
Tratamentul incepe cu doze mici de Lioresal, marindu-le gradat. Doza optima zilnica se adapteaza individual, in functie de necesitatile bolnavului, in asa fel incat clonusul, spasmele extensorilor si flexorilor sa scada, dar sa se mentina un grad suficient de tonus muscular pentru a permite miscari active si sa se evite pe cat este posibil reactiile adverse.
Lioresal-ul se ia in timpul mesei, cu putin lichid.
Doza zilnica se fractioneaza in cel putin trei prize la adulti si cel putin 4 prize la copii.
La adulti, tratamentul, de regula, trebuie sa inceapa cu o doza de 5 mg de 3 ori pe zi, apoi se mareste din 3 in 3 zile cu 5 mg de 3 ori pe zi, pana se atinge doza zilnica necesara. La pacientii cu sensibilitate la medicamente se va incepe cu o doza zilnica mai mica (5 sau 10 mg), apoi se mareste treptat. Doza optima este intre 30 mg si 75 mg/zi, de si la bolnavii spitalizati, o doza zilnica de 100-200 mg poate fi uneori necesara.
La bolnavii cu functia renala perturbata sau care sunt supusi hemodializei, se aplica o doza mica de Lioresal (aprox. 5 mg/zi).
In pediatrie, doza este de 0,75-2 mg/kg greutate corporala. La copiii, peste 10 ani se poate da insa o doza maxima zilnica de 2,5 mg/kg greutate corporala. Tratamentul se incepe de obicei cu 2,5 mg de 4 ori pe zi. Doza se mareste la interval de 3 zile, pana se atinge cantitatea necesara. Pentru tratamentul de mentinere: copiii de la 12 luni la 2 ani: 10-20 mg; copiii intre 2-10 ani: 30-60 mg (maximum 70 mg).

Actiune:
Este un antispastic foarte eficient cu actiune aupra maduvei spinarii. Mecanismul de actiune si proprietatile sale il deosebesc de alti agenti antispastici. Baclofenul reduce transmisia reflexului polisinaplic si monosinaptic, probabil prin stimularea receptorilor GABA, aceasta stimulare inhiband eliberarea aminoacizilor glutamat si aspartatul excitator.
Transmisia neuromusculara nu este afectata de catre baclofen. El exercita un efect aninociceptiv. In maladiile neurologice asociate cu spasme ale muschilor scheletici, efectele clinice ale Lioresal-ului se manifesta printr-o actiune benefica asupra contractiilor musculare reflexe si o diminuare marcata a durerii, automatismului si clonusului.

Informatii aditionale

Informatii aditionale

DCI BACLOFENUM
Substanta activa Nu
Prezentare CUTIE X 5 BLIST. AL/PVC X 10 COMPR.
Producator Novartis
Disponibil in Farmacia Pharmalife
Forma farmaceutica Comprimate
Prescriptie medicata P-6L - Medicamente si produse medicamentoase care se elibereaza in farmacii pe baza de prescriptie medicala valabila 6 luni
Calea de administrare Administrare orala
Lista medicamente N/A
Firma - Tara producatoare NOVARTIS PHARMA GMBH

Recenzii

Scrieţi o recenzie

Doar vizitatorii inregistrati pot scrie recenzii. Va rugam sa va logati sau sa va inregistrati