Tel +40 21 211 81 33

Bine ati venit!

Fortum 1g (pulbere pentru solutie injectabila)

Fii primul care scrie o recenzie acestui produs

    • ACEST MEDICAMENT SE ELIBEREAZA DOAR IN FARMACIE PE BAZA DE PRESCRIPTIE MEDICALA. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se depasi doza zilnica recomandata!
    • Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati.
      Telefon: +4 021 211 81 33; Mobil: +4 0735 850 050;
      E-mail: office@farmaciadeacasa.ro

ACEST MEDICAMENT SE ELIBEREAZA DOAR IN FARMACIE PE BAZA DE PRESCRIPTIE MEDICALA. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se depasi doza zilnica recomandata!

Acest produs il puteti achizitiona si din:

Disponibilitate: In stoc farmacie ( 0 buc )
Ultima actualizare: 28 ianuarie 2015

67,67 Lei
Glaxo Wellcome

+4 021 211 81 33
+4 0371 155 991

Acest produs poate fi returnat in termenii prevazuti de lege.

Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj.


 

 

Click aici pentru completarea unui sondaj statistic privind cercetarea comportamentului online de cumparare de medicamente

Descriere produs

Detalii

Formă de prezentare:
Fortum se prezintă sub forma unei pulberi alb-gălbui, în flacoane conţinând 250 mg, 500 mg şi 1 g ceftazidime (sub formă de pentahidrat) cu carbonat de sodiu (118 mg la un gram de ceftazidime). Prin adăugare de apă distilată, Fortum se dizolvă cu efervescenţă rezultând soluţia injectabilă.

Indicaţii:
Ceftazidime este o cefalosporină bactericidă rezistentă la majoritatea beta-lactamazelor şi activă asupra unei game largi de germeni gram pozitivi şi gram negativi. Este indicată în tratamentul infecţiilor unibacteriene sau pluribacteriene, determinate de germeni sensibili. Ca urmare a spectrului larg de acţiune, ceftazidime poate fi utilizată singură, ca antibiotic de primă linie, până la sosirea rezultatului antibiogramei. În tratamentul meningitelor, se recomandă cunoaşterea rezultatului antibiogramei, înainte de a se administra ceftazidime ca medicaţie unică. Produsul poate fi utilizat în tratamentul infecţiilor determinate de germeni rezistenţi la alte antibiotice, ca de exemplu: aminoglicozide şi numeroase alte cefalosporine. Dacă este necesar, poate fi utilizat în combinaţie cu un aminoglicozid sau cu un alt antibiotic beta-lactaminic (de exemplu în prezenţa unei neutropenii severe) sau cu un antibiotic activ împotriva anaerobilor, când se suspicionează o infecţie cu Bacteroides fragilis.

Indicaţiile includ:
Infecţii severe sistemice: de exemplu septicemii, peritonite, meningite, infecţii la bolnavi imunodeprimaţi cu tumori maligne, leucemii sau limfoame şi la pacienţii din serviciile de terapie intensivă cu afecţiuni specifice, de exemplu arsuri suprainfectate.
Infecţii ale căilor respiratorii: de exemplu pneumonii, bronhopneumonii, pleurezii, empieme, abcese pulmonare, bronşiectazii suprainfectate, bronşite şi infecţii pulmonare la bolnavii cu fibroză chistică (mucoviscidoză).
Infecţii din sfera ORL: de exemplu otite medii, otite externe severe, mastoidite, sinuzite şi alte infecţii severe ale urechii sau gâtului. Infecţii ale tractului urinar: de exemplu pielonefrite acute şi cronice, pielite, prostatite, cistite, uretrite (numai de etiologie bacteriană), abcese renale şi litiază renală sau vezicală suprainfectate.
Infecţii ale pielii şi ţesuturilor moi: de exemplu erizipel, abcese, celulite, arsuri şi plăgi suprainfectate, mastite, ulcere cutanate.
Infecţii gastrointestinale, biliare şi abdominale: de exemplu colangite, colecistite, empiem vezicular, abcese intraabdominale, peritonite, diverticulite, enterocolite, infecţii postpartum şi procese inflamatorii pelvine.
Infecţii osteoarticulare: de exemplu osteite, osteomielite, artrite septice, bursite suprainfectate.
Dializă: infecţii asociate hemodializei, dializei peritoneale şi dializei peritoneale cronice ambulatorii.

Mod de administrare, doze:
Adulţi: Doza de ceftazidime pentru un adult este între 1 şi 6 g pe zi, adică 500 mg, 1 g sau 2 g administrate la 12 sau 8 ore interval. În infecţiile urinare şi în alte infecţii mai puţin severe, doza adecvată este de 500 mg sau 1 g la 12 ore interval. În majoritatea infecţiilor dozele optime sunt de 1 g la 8 ore sau 2 g la 12 ore. În infecţii foarte severe, mai ales la bolnavii imunodeprimaţi, inclusiv cei cu neutropenie marcată, se indică administrarea de 2 g la interval de 8 sau 12 ore.
Fibroza chistică (mucoviscidoză): La adulţii suferind de fibroză chistică, cu funcţie renală normală şi care au infecţii pulmonare determinate de Pseudomonas, se vor administra doze mari, cuprinse între 100-150 mg/kg corp/zi divizate în trei prize. La adulţii cu funcţie renală bună doza de 9 g/zi a putut fi administrată fără riscuri.

Sugari şi copii: Doza uzuală la copiii peste două luni este cuprinsă între 30-100 mg/kg corp/zi, repartizat în 2-3 prize. La copiii cu fibroză chistică, meningită sau imunodeprimaţi, dozele cresc până la 150 mg/kg corp/zi (maximum 6 g/zi) repartizat în 3 prize.

Nou-născuţi şi sugari până la două luni: Deşi experienţa clinică este limitată, doza zilnică de 25-60 mg/kg corp divizată în două prize s-a dovedit eficace. La nou-născuţi timpul de înjumătăţire poate fi de 3 sau 4 ori mai lung.

Contraindicaţii:
Ceftazidime este contraindicat la bolnavii cu hipersensibilitate cunoscută la cefalosporine.

Reacţii adverse:
Studiile clinice au arătat că ceftazidime este în general bine tolerat. Reacţiile adverse sunt puţin frecvente şi includ:
Reacţii locale:flebite sau tromboflebite după administrarea i.v., dureri şi/sau inflamaţie după administrare i.m.;
Reacţii de hipersensibilitate: rash maculopapular sau urticarian, febră, prurit şi foarte rar angioedem şi reacţii anafilactice (bronhospasm şi/sau hipotensiune);
Reacţii gastrointestinale: diaree, greţuri, vărsături, dureri abdominale şi foarte rar afte bucale sau colite.

Alte reacţii adverse ce pot fi asociate cu administrarea de ceftazidime sau sunt de etiologie incertă, includ:
Reacţii genitourinare: candidoze vaginale;
Reacţii ale sistemului nervos central: cefalee, ameţeli, parestezii, disgeuzie (gust neplăcut).
S-au semnalat convulsii la pacienţi cu insuficienţă renală, la care dozele de ceftazidime nu au fost reduse corespunzător.
Modificările tranzitorii ale unor teste de laborator includ: eozinofilie, test Coombs pozitiv fără hemoliză, trombocitoză şi uşoară creştere a uneia sau mai multor enzime hepatice: ALAT (GOT), ASAT (GPT), LDH, gama-GTP şi fosfataza alcalină.
Ca şi în cazul altor cefalosporine, s-a observat o creştere tranzitorie a ureei sanguine, azotului total neproteic şi/sau a creatininei serice; aceste observaţii sunt ocazionale. Foarte rar s-au pus în evidenţă leucopenii, neutropenii, trombocitopenii şi limfocitoze, toate tranzitorii.

Precauţii farmaceutice:
Flacoanele de Fortum sunt livrate sub presiune redusă; o presiune pozitivă se obţine prin dizolvarea produsului, datorită degajării de CO2.
Flacoanele trebuie pătrate la temperaturi sub 25 grade Celsius. Depozitarea ocazională timp de cel mult 2 luni la temperaturi ce nu depăşesc 30 grade Celsius, nu determină alterarea produsului.
Flacoanele de Fortum nu conţin substanţe conservante, astfel încât întregul conţinut al flaconului trebuie folosit pentru o singură administrare.

Informatii aditionale

Informatii aditionale

DCI CEFTAZIDIMUM
Substanta activa Ceftazidima
Prezentare CUTIE X 10 FLAC. DIN STICLA CU PULB. PT. SOL. INJ.
Producator Glaxo Wellcome
Disponibil in Farmacia Pharmalife
Forma farmaceutica Pulbere
Prescriptie medicata S/P-RF - Medicamente eliberate in locatii speciale (spitale) si prescriptia se retine in farmacie
Calea de administrare Administrare intravenoasa
Lista medicamente N/A
Firma - Tara producatoare GLAXO WELLCOME UK LT

Recenzii

Scrieţi o recenzie

Doar vizitatorii inregistrati pot scrie recenzii. Va rugam sa va logati sau sa va inregistrati