Tel +40 21 211 81 33

Bine ati venit!

Enterosgel

Fii primul care scrie o recenzie acestui produs

ENTEROSGEL este un adsorbant intestinal si detoxifiant selectiv pe baza de siliciu organic care adsoarbe şi elimină din organism toxine exo- şi endogene, bacteriile, virusurile, alergenii, radionuclizii, ajută la refacerea mucoasei gastrointestinale, a florei intestinale normale şi normalizează nivelul de imunoglobulină A secretorie.
Acest produs il puteti achizitiona si din:

Disponibilitate: In stoc farmacie ( 0 buc )
Ultima actualizare: 28 ianuarie 2015

68,00 Lei

+4 021 211 81 33
+4 0371 155 991

Acest produs poate fi returnat in termenii prevazuti de lege.

Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj.


 

 

Click aici pentru completarea unui sondaj statistic privind cercetarea comportamentului online de cumparare de medicamente

Descriere produs

Detalii

Ce este ENTEROSGEL?

ENTEROSGEL este un adsorbant intestinal si detoxifiant selectiv pe baza de siliciu organic care adsoarbe şi elimină din organism toxine exo- şi endogene, bacteriile, virusurile, alergenii, radionuclizii, ajută la refacerea mucoasei gastrointestinale, a florei intestinale normale şi normalizează nivelul de imunoglobulină A secretorie.

Dupa administrare ENTEROSGEL creaza o pelicula de gel pe tot tractul gastrointestinal (stomac, intestinul subtire şi intestinul gros), pelicula cu rol de protectie si de adsorbtie a toxinelor cu masa moleculara medie (100-1000 unitaţi atomice de masă sau g/mol).

Aceasta pelicula are structura similara cu cea a mucoasei gastrice.

In 8-12 ore, ENTEROSGEL se elimina din organism pe cale fiziologica, fara a fi absorbit sau metabolizat in sange, nu intra in reactie cu mediile biologice si nu trece de bariera tractului gastro-intestinal.

Acţiunea ENTEROSGEL este selectivă - nu adsoarbe şi nu elimină din organism vitamine, oligoelemente, calciu, potasiu sau alte substanţe esenţiale necesare organismului. Acest lucru se datoreaza structurii moleculare unice a ENTEROSGEL.

Structura moleculara este o matrice din siliciu organic, structurata 3D ca un "burete" cu pori de până la 100 nm. Dimensiunea porilor este special selectată pentru legarea şi adsorbtia substantelor cu masă moleculară medie (între 100 si 1000 u.a.), din care fac parte majoritatea toxinelor.

Aceasta structură conferă ENTEROSGEL proprietăti deosebite de adsorbtie selectivă pentru substante toxice şi microorganisme patogene.

Istoria ENTEROSGEL incepe in anii 80 in Rusia cand a fost dezvoltat ca detoxifiant si enterosorbent intestinal la cererea Ministerului Apărării.

Proprietatile si efectele Enterosgel sunt bazate pe studii clinice si experimentale realizate in institutii medicale militare si civile.

Proprietătile Enterosgel

Datorita structurii moleculare unice de siliciu organic, ENTEROSGEL este insolubil in apă, alcool, acizi, medii biologice, este hidrofob (nu absoarbe apa), nu adera la suprafetele membranelor mucoase si nu provoaca eroziuni ale membranelor epiteliale.

ENTEROSGEL are 2 proprietati unice:
1. ENTEROSGEL este un detoxifiant SELECTIV: adsoarbe si elimina decat toxinele cu masa moleculara intre 100 si 1000 unitati atomice de masa.
2. ENTEROSGEL este CHIMIC INERT:

- NU se descompune in organism
- NU se absoarbe in sange
- NU se metabolizeaza in organism

Din momentul administrarii, ENTEROSGEL formeaza o pelicula subtire pe tot tractul gastro-intestinal: stomac, intestinul subtire si intestinul gros. Pelicula de ENTEROSGEL trece prin tot tractul gastrointestinal, adsoarbe toxinele si se elimina in totalitate din organism pe cale fiziologica impreuna cu toxinele absorbite in 8-12 ore de la adiministrare.

Aceasta proprietate are o importanta deosebita in detoxifiere si este o proprietate distinctiva a ENTEROSGEL fata de alte produse pentru detoxifiere, care ajung in sange si se metabolizeaza in organism.

In procesul metabolizarii, o parte din substantele absorbite in sectiunile superioare ale tractului gastro-intestinal se deabsorb si se reabsorb in sectiunile inferioare. Cu cat tranzitul este mai lent, cu atat acest proces este mai intens. ENTEROSGEL nu permite desorbtia si reabsorbtia substantelor toxice in timpul tranzitului intestinal sau reabsorbtia toxinelor in intestinul gros din cauza constipatiei.

ENTEROSGEL nu trece de bariera tractului gastro-intestinal, nu intra in reactie cu mediile interne ale organismului deci nu are actiune distructiva asupra organismului.

Datorita actunii selective nu elimina din organism flora intestinala normala, vitamine, oligoelemente si alte substante nutritive necesare organismului.

ENTEROSGEL nu provoaca atonie intestinala la administrarea pe termen lung, putand fi administrat cat este necesar. Vezi Administrarea ENTEROSGEL.

Datorita proprietatilor sale, ENTEROSGEL nu este nociv, nu are contraindicatii, iar in studiile clinice efectuate nu au fost semnalate reactii adverse.

Doze si mod de administrare:

Pentru adulti: 1 lingura (15 grame) de 3 ori pe zi
Pentru copii mai mari de 5 ani: 1 lingurită (5 grame) de 3 ori pe zi.
ENTEROSGEL se administreaza cu 2 ore înainte sau după administrarea sau consumul de medicamente sau alimente.
Se amesteca cu 200ml de apa si se bea.

PERIOADA DE ADMINISTRARE
ENTEROSGEL se administreaza pe o perioada de minimum 10-14 zile. In cazul intoxicatiilor acute doza si perioada de administrare se poate dubla sau tripla.

In curele de detoxifiere se recomanda: 2 satamani de 2 ori pe zi cate 15 grame si 2 saptamani o data pe zi cate 15 grame.

INTERACTIUNEA CU ALTE SUBSTANTE MEDICAMENTOASE
ENTEROSGEL se administreaza la 2 ore pana sau dupa administrarea altor substante medicamentoase.
ENTEROSGEL contribuie la refacerea muicoasei gastrointestinale. Datorita acestui fapt, se imbunatatesc procesele de absorbtie si asimilare a substantelor nutritive, a vitaminelor si a medicamentelor.

Indicatii ENTEROSGEL

1. Gastroenterologie
2. Nefrologie
3. Chirurgie
4. Oncologie
5. Alergologie - dermatovenerologie
6. Obstetrică ginecologie
7. Toxicologie
8. Stomatologie
9. Preventie
10. Boli de nutritie
11. ENTEROSGEL la animale


1. Gastroenterologie

Tulburări functionale digestive: dispepsie (digestie dificila), intoleranta alimentara, alergii alimentare, balonare, meteorism, diaree; ispepsii biliare însotite de balonări postprandiale, eructatii, greturi, vomă, gust amar; reactii secundare la medicamente;

Tulburări digestive cauzate de stres: Colon iritabil, aerofagie, anorexie, bulimie, spasme gastrointestinale frecvente

Gastrită cronică si duodenită, ulcer gastric si duodenal, Enterocolite acute si cronice de diverse etiologii: toxiinfectii alimentare, enterocolite infectioase, viroze intestinale, infectii specifice (dizenterie, infectii cu rota-virus si citomegalovirus, febra tifoida si paratifoida.

Colita si rectocolita ulceroasa si ulcerohemoragica dischinezie biliara, colestaza, hepatita acută si cronică, ciroză, insuficientă hepatică

La pacientii cu afectiuni inflamatorii si eroziv-ulcerative ale tractului digestiv, ENTEROSGEL accelerează procesele de reparare si regenerare a membranelor în lamina propria a membranei mucoase.

În ulcerul gastro-duodenal Enterosgel contribuie la eradicarea Helicobacter pylori. În disbacterioza intestinală, contribuie la normalizarea microflorei în 12-14 zile.

ENTEROSGEL îmbunătăteste starea generală a pacientilor, reduce considerabil durata sindromului dispeptic si dureros, reduce febra si normalizează motilitatea gastro-intestinală.


2. Nefrologie, urologie
Pielonefrită
Glomerulonefrită
Insuficientă renala acuta si cronică
Nefropatie dismetabolică
Cistită
Infectii urologice
La pacientii cu afectiuni nefrologice, complicate cu insuficientă renală cronică, ENTEROSGEL reduce semnificativ acidoza si azotemia. După 12-14 zile de terapie cu ENTEROSGEL, valorile creatininei si ureei scad de 1,7 - 2,2 ori, restabilind potentialului de hidrocarburi din sânge si ameliorând amoniogeneza renală.

3. Chirurgie

Procese inflamatorii (purulente) si septice, traume, peritonită, arsuri.
Preoperator si postoperator operator pentru scaderea toxemiei si preventia complicatiilor.
În patologia chirurgicală acută a cavitătii abdominale (peritonite de diverse etiologii) proprietatea de adsorbtie a ENTEROSGEL, reduce de 2 ori nivelul continutului microbian din cavitatea abdominală, reduce durata de pareză şi numărul de complicatii postoperatorii.
La pacientii cu infectii intestinale, normalizează temperatura corpului din prima zi de utilizare, iar scaunul diareic se normalizeaza a doua zi.

4. Oncologie
- Pre- si post- operator
- Detoxifierea în timpul radioterapiei, chimioterapiei
- Tratamentul sindromului diareic si profilaxia acestuia
Enterosgel contribuie la eliminarea din organism a metalelor grele, radionuclizilor incorporati, asigurând o radioprotectie în perioada tratamentului specific.

Citeste studiu clinic experimental: Raport de evaluare a ENTEROSGEL in eliminarea radionuclizilor la porci.

5. Alergologie - dermatovenerologie
Alergie alimentară
Dermatită atopică
Urticarie
Astm bronşic
Rinita alergica
Toxicodermie
Psoriazis
Eczeme
Pemfigus (eruptii veziculare febrile).

Includerea Enterosgel în terapia complexă a astmului bronsic ajută la reducerea severitătii sau previne agravarea bolii, creste durata perioadei de remisie, normalizează parametrii imunologici si functia respiratorie. Utilizarea Enterosgel a permis bolnavilor cu astm bronsic să renunte la antihistaminice si să reducă perioada de administrare a spasmoliticelor.

La pacientii cu gripă si alte infectii virale respiratorii acute, Enterosgel distruge virusurile si leagă produsele lor toxice, facilitează recuperarea si previne aparitia complicatiilor.

În tratamentul dermatitei atopice si altor alergodermii cutanate efectul pozitiv se remarca după 2-3 zile de la începutul administrării produsului. ENTEROSGEL ameliorează pruritul si stabilizează zona leziuni. În absenta unor noi elemente de eruptii cutanate inflamatorii si umede procesul se ameliorează în 6-13 zile.

6. Obstetrică ginecologie
Toxemia gravidică
Disfunctii placentare
Infectii vaginale acute si cronice de natura bacteriena, fungica si virala.

7. Toxicologie
Toxiinfectii alimentare
Intoxicatii cu alcool
Substante chimice
Hidrocarburi aromatice
Intoxicatii cu săruri de metale grele

8. Stomatologie
In igienă orală generala, precum si in:
Stomatita
Parodontita
Paradentoză
Gingivită

9. Preventie
Detoxifierea organismului
In curele de slabire
Medicina sportivă - datorita faptului ca nu se metabolizeaza sau absoarbe in sange, ENTEROSGEL poate fi folosit de sportivi pentru detoxifiere si imbunatatirea functiilor organismului

10. Boli de nutritie
ENTEROSGEL contribuie la echilibrarea metabolismului glucidic si lipidic. Prin regenerarea mucoasei si refacerea imunitatii la nivel intestinal, ENTEROSGEL asigura o mai buna asimilare a substantelor nutritive, elimina toxinele acumulate din metabolizarea medicamentelor si previne dezvoltarea complicatiilor cronice a diabetului zaharat.
In Dislipidemii, ENTEROSGEL - reduce toxemia, scade trigliceridele cu 46,7 %, colesterolul cu 9%-21%, indicele de aterogenitate cu pana la 60%, in functie de starea initiala.

11. ENTEROSGEL la animale
ENTEROSGEL poate fi administrat si la animale.

ENTEROSGEL ameliorează evolutia bolilor infectioase, bolilor alergice, afectiunilor gastrointestinale (ulcer, diaree) intoxicatiilor de diverse etiologii, elimina din organism radionuclizii, pesticidele, etc.

ENTEROSGEL accelerează vindecarea rănilor, leziunilor trofice, stimuleaza imunitatea, scade toxemia si diminueaza reactiile adverse cauzate de administrarea antibioticelor.

Mod de administrare: Uz intern- la caini si pisici cate 10 gr de 1-3 ori pe zi, amestecat cu apa sau alimente; sau administrat cu ajutorul unei seringi.

La bovine si porcine 0,5 gr ENTEROSGEL / kg masa corporala, de 3 ori pe zi.

Informatii aditionale

Informatii aditionale

DCI ENTEROS GEL SUSPENSIE UZ INTERN
Substanta activa Nu
Prezentare Tub cu 225g gel
Producator Nu
Disponibil in Farmacia Pharmalife
Forma farmaceutica Gel
Prescriptie medicata Nu
Calea de administrare Nu
Lista medicamente Nu
Firma - Tara producatoare Nu

Recenzii

Scrieţi o recenzie

Doar vizitatorii inregistrati pot scrie recenzii. Va rugam sa va logati sau sa va inregistrati