Tel +40 21 211 81 33

Bine ati venit!

Egilok 100mg (20 comprimate)

Fii primul care scrie o recenzie acestui produs

    • ACEST MEDICAMENT SE ELIBEREAZA DOAR IN FARMACIE PE BAZA DE PRESCRIPTIE MEDICALA. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se depasi doza zilnica recomandata!
    • Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati.
      Telefon: +4 021 211 81 33; Mobil: +4 0735 850 050;
      E-mail: office@farmaciadeacasa.ro

ACEST MEDICAMENT SE ELIBEREAZA DOAR IN FARMACIE PE BAZA DE PRESCRIPTIE MEDICALA. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se depasi doza zilnica recomandata!

Acest produs il puteti achizitiona si din:

Disponibilitate: In stoc farmacie ( 0 buc )
Ultima actualizare: 28 ianuarie 2015

6,56 Lei
Egis Pharmaceuticals

+4 021 211 81 33
+4 0371 155 991

Acest produs poate fi returnat in termenii prevazuti de lege.

Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj.


 

 

Click aici pentru completarea unui sondaj statistic privind cercetarea comportamentului online de cumparare de medicamente

Descriere produs

Detalii

Egilok comprimate face parte din grupa beta-blocantelor selective.
Aceste medicamente sunt folosite în tratamentul tensiunii arteriale marite, pentru reducerea si prevenirea durerilor de piept din angina pectorala, ca tratament de întretinere dupa infarct miocardic, adjuvant în tratamentul hipertiroidismului.
Egilok este de asemenea folosit în tratamentul aritmiilor (batai cardiace neregulate sau rapide), în profilaxia migrenei.

Nu luati EGILOK daca:
- sunteti alergic (hipersensibil) la metoprolol (sau alte beta-blocante) sau la oricare din excipientii medicamentului,
- aveti astm bronsic sever sau bronhopneumopatie cronica obstructiva,
- aveti bloc AV de grad II si III,
- aveti insuficienta cardiaca decompensata,
- aveti bradicardie severa înainte de începerea tratamentului (alura ventriculara sub 50 batai/min)
- aveti sindrom de sinus bolnav,
- aveti soc cardiogen,
- aveti tulburari circulatorii severe arteriale periferice,
- aveti infarct miocardic acut, cu ritm cardiac mai mic de 45 batai/minut, intervalul PQ mai mare de 0,24 secunde, tensiune arteriala sistolica<100 mmHg si/sau daca aveti insuficienta cardiaca severa,
- luati simultan inhibitori MAO (cu exceptia inhibitorilor MAO-B),
- aveti bloc sinoatrial,
- aveti feocromocitom netratat,
- aveti acidoza metabolica,
- aveti tensiune arteriala scazuta (tensiune arteriala sistolica < 90 mmHg),
- luati permanent sau intermitent medicatie inotrop negativa.

Aveti grija deosebita când utilizati EGILOK
Desi beta-blocantele cardioselective influenteaza mai putin functia respiratorie decât beta-blocantele -neselective, se recomanda precautie speciala în cazul administrarii EGILOK la pacientii cu bronhopneumopatii obstructive.

Daca metoprolul este administrat la pacientii cu astm bronsic, poate fi necesara asocierea de agonisti beta2 - adrenergici (comprimate si/sau aerosol nazal, suspensie) sau ajustarea dozei de agonisti beta2 - adrenergici administrati anterior.

Socul anafilactic poate fi mult mai sever la pacientii ce primesc terapie cu metoprolol, de aceea este necesara prudenta deosebita în cazul administrarii tartratului de metoprolol la pacientii cu reactii de hipersensibilitate severe în antecedente sau la pacientii aflati sub tratament pentru desensibilizare.

La pacientii cu diabet zaharat, metabolismul carbohidratilor trebuie monitorizat mult mai frecvent si daca este necesar, doza de insulina si de antidiabetice orale trebuie ajustata.
Similar altor beta-blocante, metoprololul poate masca semnele de avertizare ale hipoglicemiei (anxietate, tahicardie, transpiratii etc.) la pacientii cu diabet zaharat. Cu toate acestea, riscul este mai mic decât în cazul beta-blocantelor neselective.

În insuficienta cardiaca, administrarea de metoprolol poate fi introdusa numai dupa compensare. În general, terapia de întretinere trebuie condusa astfel încât starea pacientului sa fie mentinuta stabila.

EGILOK se administreaza ca adjuvant la tratamentul standard cu inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (IECA) si diuretice si, daca este necesar, cu glicozide tonicardiace.
Tratamentul cu metoprolol poate masca simptomele de tireotoxicoza.
Foarte rar, tulburarile de conducere atrio-ventriculare existente ar putea deveni mai severe si poate apare un bloc A-V.

Metoprololul poate înrautati simptomele tulburarilor circulatorii periferice.

La pacientii cu angina Prinzmetal, agonistii beta1 - selectivi trebuie utilizati cu precautie.

La pacientii cu feocromocitom, metoprololul trebuie asociat cu antagonisti ai receptorilor alfa-adrenergici.

La pacientii tratati cu beta-blocante nu se administreaza intravenos blocante ale canalelor de calciu de tipul verapamilului, deoarece acest lucru poate provoca bradicardie, hipotensiune arteriala si asistola.

Riscurile si beneficiile tratamentului cu metoprolol trebuie luate în considerare la pacientii cu miastenia gravis si psoriasis.

Datorita metabolizarii mai lente, biodisponibilitatea metoprololului poate creste la pacientii cu insuficienta hepatica severa, fiind necesara reducerea dozei.

În cazul în care pacientii prezinta bradicardie care se accentueaza pe parcursul tratamentului, metoprololul trebuie administrat în doze mai mici sau întrerupt gradat, prin administrarea de doze reduse treptat, în decurs de 10-14 zile.

Întreruperea brusca a administrarii EGILOK poate conduce la ischemie miocardica cu exacerbarea anginei pectorale, producerea infarctului miocardic sau exacerbarea hipertensiunii arteriale. Trebuie evitata întreruperea brusca a administrarii beta-blocantelor.
La vârstnici tratamentul trebuie început cu doze mici si efectuat sub supraveghere medicala.
Medicul anestezist trebuie prevenit în cazul în care pacientul este tratat cu un blocant beta-adrenergic. În conditiile în care oprirea tratamentului este considerata necesara, este suficienta o întrerupere de 48 ore înaintea anesteziei.
Totusi, la unii pacienti beta-blocantele pot fi folosite ca premedicatie; beta-blocantele pot preveni stimularea simpatica excesiva, generatoare de aritmii cardiace sau accident coronarian acut. Daca beta-blocantele se administreaza în acest scop, depresia miocardica poate fi prevenita folosind un anestezic cu activitate inotrop negativa mai mica.

Atentionare pentru sportivi:
Medicamentul contine metoprolol care poate pozitiva testele antidoping.

Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati mai luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari înainte de a lua orice medicament.
Daca se administreaza metoprolol pe durata sarcinii este posibila aparitia unor efecte ale beta-blocantelor la nou-nascut, actiune ce persista câteva zile dupa nastere; este posibila o reducere a contractilitatii miocardice care necesita instituirea unei terapii intensive; de asemenea, pot sa apara bradicardie, detresa respiratorie, hipoglicemie. Metoprololul traverseaza bariera feto-placentara, reduce perfuzia placentara, putând determina moarte intrauterina sau nasteri premature. Determina risc crescut de complicatii cardiace si pulmonare la nou-nascut. Nu s-au raportat anomalii fetale.
De aceea, este necesara o supraveghere medicala atenta si specializata (frecventa cardiaca si glicemie) a nou-nascutului în primele 3-5 zile de viata.
Metoprololul se administreaza la gravide doar daca beneficiul potential pentru mama depaseste riscul potential pentru fat.
Metoprololul se excreta în laptele matern. În cazul mamelor tratate cu doze terapeutice, cantitatea de metoprolol ce ajunge în laptele matern nu produce efecte beta-blocante semnificative.
Alaptarea nu este recomandata.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Metoprololul poate influenta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Pacientii trebuie informati despre posibilitatea aparitiei ametelilor sau fatigabilitatii.

Cum sa luati Egilok
Administrarea comprimatelor este independenta de mese, putând fi administrate atât înainte cât si dupa masa; la nevoie, comprimatele pot fi divizate.
Doza trebuie ajustata individual si se creste gradat pentru a evita bradicardia.
Hipertensiune arteriala: doza initiala este de 25-50 mg tartrat de metoprolol de 2 ori pe zi (dimineata si seara). Daca nu se atinge efectul terapeutic dorit, se creste doza progresiv pâna la 100 mg tartrat de metoprolol de 2 ori pe zi, sau poate fi asociat cu un alt antihipertensiv.
Pentru profilaxia crizelor de angina pectorala stabila: doza initiala este de 25-50 mg tartrat de metoprolol pe zi. Daca nu se atinge efectul terapeutic dorit, se creste doza progresiv pâna la 200 mg tartrat de metoprolol pe zi, sau se administreaza în asociere alte antianginoase.
Dupa infarctul miocardic, ca terapie de întretinere: doza de întretinere uzuala este de 50-100 mg tartrat de metoprolol de 2 ori pe zi (dimineata si seara).
Tahiaritmii: doza uzuala este de 25-50 mg tartrat de metoprolol de 2-3 ori pe zi. Daca nu se atinge efectul terapeutic dorit doza zilnica poate fi crescuta progresiv pâna la 200 mg tartrat de metoprolol, sau se administreaza în asociere cu alte medicamente antiaritmice.
Ca adjuvant în tratamentul hipertiroidismului, doza zilnica recomandata este de 150-200 mg tartrat de metoprolol, divizata în 3-4 administrari.
Doza va fi redusa treptat odata cu normalizarea concentratiei hormonilor tiroidieni.
Tulburari cardiace functionale: doza uzuala este de 50 mg tartrat de metoprolol de 2 ori pe zi (dimineata si seara), doza care poate fi crescuta progresiv pâna la 100 mg metoprolol de 2 ori pe zi.
Profilaxia migrenei: doza uzuala este de 50 mg tartrat de metoprolol de 2 ori pe zi (dimineata si seara), doza care poate fi crescuta progresiv pâna la 100 mg tartrat de metoprolol de 2 ori pe zi.
Insuficienta renala, hemodializati sau pacienti vârstnici
Nu este necesara ajustarea dozei la pacientii cu insuficienta renala, hemodializati sau la pacientii vârstnici.

Insuficienta hepatica
În general nu este necesara ajustarea dozei în cazul cirozei hepatice, chiar daca legarea de proteinele plasmatice este în proportie mica (5-10%).
La pacientii cu insuficienta hepatica severa este recomandata reducerea dozei.

Copii si adolescenti
Experienta privind utilizarea tartratului de metoprolol la copii si adolescenti este limitata.

Daca luati mai mult decât trebuie din Egilok
Daca accidental, ati luat (dumneavoastra sau alta persoana) prea multe comprimate, contactati medicul dumneavostra sau cel mai apropiat spital. Luati acest prospect si comprimatele ramase si aratati-le medicului.
Pot apare: scaderea marcata a tensiunii arteriale, rarirea batailor inimii, tulburari de conducere cardiaca, insuficienta cardiaca, soc cardiogen, stop cardiac , tulburari de respiratie, pierderea constientei (chiar coma), greata, varsaturi si cianoza.
Simptomele se agraveaza daca luati concomitent medicamente de scadere a tensiunii arteriale, alcool etilic, chinidina sau barbiturice.

Primele semne de supradozaj apar între 20 minute si 2 ore de la administrarea medicamentului.

Daca uitati sa luati Egilok
Daca ati uitat sa luati o doza, luati medicamentul imediat ce va amintiti. Totusi, daca este timpul pentru urmatoarea doza, luati-o doar pe aceasta. Este important sa nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca încetati sa luati Egilok
Tratamentul cu Egilok trebuie întrerupt treptat. Întreruperea brusca a tratamentului, în special în prezenta unor boli cardiace, poate înrautati starea dumneavoastra.
Daca aveti orice întrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Informatii suplimentare

Ce contine Egilok 25
- Substanta activa este tartrat de metoprolol 25 mg.
- Celelalte componente sunt: celuloza microcristalina, amidonglicolat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, povidona K90, stearat de magneziu.

Ce contine Egilok 50
- Substanta activa este tartrat de metoprolol 50 mg.
- Celelalte componente sunt: celuloza microcristalina, amidonglicolat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, povidona K90, stearat de magneziu.

Ce contine Egilok 100
- Substanta activa este tartrat de metoprolol 100 mg.
- Celelalte componente sunt: celuloza microcristalina, amidonglicolat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, povidona K90, stearat de magneziu.

Informatii aditionale

Informatii aditionale

DCI METOPROLOLUM
Substanta activa N/A
Prezentare CUTIE X 1 FLAC. DIN STICLA BRUNA X 20 COMPR.
Producator Egis Pharmaceuticals
Disponibil in Farmacia Pharmalife
Forma farmaceutica Comprimate
Prescriptie medicata P-6L - Medicamente si produse medicamentoase care se elibereaza in farmacii pe baza de prescriptie medicala valabila 6 luni
Calea de administrare Administrare orala
Lista medicamente N/A
Firma - Tara producatoare EGIS PHARMACEUTICALS

Recenzii

Scrieţi o recenzie

Doar vizitatorii inregistrati pot scrie recenzii. Va rugam sa va logati sau sa va inregistrati