Tel +40 21 211 81 33

Bine ati venit!

Diovan 80mg (28 comprimate filmate)

Fii primul care scrie o recenzie acestui produs

    • ACEST MEDICAMENT SE ELIBEREAZA DOAR IN FARMACIE PE BAZA DE PRESCRIPTIE MEDICALA. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se depasi doza zilnica recomandata!
    • Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati.
      Telefon: +4 021 211 81 33; Mobil: +4 0735 850 050;
      E-mail: office@farmaciadeacasa.ro

ACEST MEDICAMENT SE ELIBEREAZA DOAR IN FARMACIE PE BAZA DE PRESCRIPTIE MEDICALA. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se depasi doza zilnica recomandata!

Acest produs il puteti achizitiona si din:

Disponibilitate: In stoc farmacie ( 0 buc )
Ultima actualizare: 28 ianuarie 2015

91,88 Lei
Novartis

+4 021 211 81 33
+4 0371 155 991

Acest produs poate fi returnat in termenii prevazuti de lege.

Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj.


 

 

Click aici pentru completarea unui sondaj statistic privind cercetarea comportamentului online de cumparare de medicamente

Descriere produs

Detalii

Indicatii:
Hipertensiune arteriala.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la unul din componentii Diovanului.

Precautii:
Depletie sodata si/sau volemica: O hipotensiune simptomatica poate sa apara în rare cazuri, dupa instalarea tratamentului la bolnavii cu depletie sodata si/sau volemica importanta (ex. la bolnavi care primesc doze mari de diuretice). De aceea se recomanda corectarea depletiei sodate si/sau volemice înaintea începerii tratamentului cu Diovan, prin reducerea dozei de diuretic.
În caz de hipotensiune se pune pacientul în decubit si se instaleaza o perfuzie i.v. Tratamentul se poate continua dupa stabilizarea tensiunii arteriale.

Stenoza arterei renale: Doisprezece pacienti, suferind de tensiune renovasculara prin stenoza unilaterala de artera renala, au primit tratament de scurta durata cu Diovan. Nu s-a observat nici o modificare hemodinamica semnificativa la nivelul rinichiului si nici o schimbare notabila a creatininei sau azotului sanguin. Alte medicamente care actioneaza pe sistemul renina-angiotensina-aldosteron pot provoca o crestere a ureei si creatininei serice la pacientii ce sufera de stenoza de artera renala uni sau bilaterala. De aceea se recomanda o urmarire atenta a acestor pacienti, în timpul tratamentului. Insuficienta renala: În cazul bolnavilor hipertensivi cu insuficienta renala nu se impune nici o modificare a posologiei. În cazurile grave (clearance la creatinina 10 ml/min), se impune o oarecare prudenta, întrucât nu exista nici o experienta. Insuficienta hepatica:
În cazul bolnavilor hipertensivi cu insuficienta hepatica nu se impune nici o modificare a posologiei. Valsartanul se elimina în principal sub forma nemodificata, pe cale biliara. Totusi, administrarea Diovanului la acesti pacienti trebuie facuta cu prudenta.

Grupe specifice de populatie:
Bolnavi în vârsta: Concentratiile sanguine ale valsartanului au fost usor mai crescute la persoanele în vârsta în raport cu subiectii tineri, fara ca aceasta sa aiba o semnificatie clinica.
Alterarea functiei renale: Nu s-a constatat nici o corelatie între functia renala si concentratia sanguina a valsartanului, ceea ce este perfect logic pentru o substanta al carui clearance renal nu reprezinta decât 30% din clearance-ul plasmatic total. Nu este deci necesara ajustarea dozei la pacientii cu insuficienta renala. Nu exista studii efectuate la pacientii dializati. Este totusi putin probabil ca valsartanul sa fie eliminat prin dializa, datorita puternicei sale legari proteice. Insuficienta hepatica: În jur de 70% din doza absorbita se elimina pe cale biliara, în principal sub forma nemetabolizata. Valsartanul nu sufera biotransformari importante si, asa cum ne putem astepta, nu exista nici o corelatie între concentratia sanguina a valsartanul si gravitatea disfunctiei hepatice. Deci nu se impune o ajustare a dozei de Diovan în cazul unei insuficienta hepatice de etiologie nonbiliara si fara colestaza. S-a observat ca suprafata curbelor de concentratie plasmatica a fost practic dubla la pacientii care au prezentat ciroza biliara sau obstructia cailor biliare.
Efect mutagenetic, carcinogenetic si toxic asupra fatului: Diverse studii clinice au fost facute la mai multe specii de animale si, cu exceptia unei fetotoxicitati, nici o alta toxicitate sistemica sau afectarea vreunui organ nu a fost pusa în evidenta. S-a observat la soareci ca descendentii prezinta o rata de supravietuire usor mai mica si un discret retard în dezvoltare, atunci când genitorii au primit 600 mg Diovan/kg în timpul ultimului trimestru de gestatie si în timpul alaptarii. Nu au fost puse în evidenta efecte mutagene sau cancerigene.

Examene de laborator: O scadere a hemoglobinei si hematocritului a fost observata în rare cazuri în timpul tratamentului cu Diovan. În timpul studiilor clinice controlate, s-a constatat o scadere semnificativa (20%) a nivelului hemoglobinei la 0,8% din pacientii tratati cu Diovan si a hematocritului la 0,4% dintre ei. Acesti doi parametri au fost de asemenea scazuti la 0,1% din pacientii aflati în studiu cu placebo. O neutropenie a aparut la 1,9% din pacientii care primeau Diovan, fata de 1,6% la pacientii care au primit tratament cu inhibitori ai enzimei de conversie. O crestere a creatininemiei, kaliemiei si bilirubinemiei totale a fost observata la 0,8%, 4,4% si respectiv 6% din pacientii tratati cu Diovan, fata de 1,6%, 6,4% si 12,9% la cei tratati cu inhibitori ai enzimei de conversie. Cresteri ocazionale ale parametrilor functiei hepatice au fost semnalate la pacientii care primeau Diovan. În concluzie se considera ca supravegherea constantelor biologice la pacientii tratati cu Diovan pentru HTA esentiala nu este necesara. A nu se lasa la îndemâna copiilor! A nu se folosi dupa expirare - vezi inscriptionarea de pe ambalaj.

Sarcina si alaptare:
Nu exista nici o experienta de utilizare a Diovanului la femeia gravida. Totusi, conform unor rapoarte, utilizarea inhibitorilor de enzima de conversie în cursul trimestrelor II si III de sarcina a provocat leziuni si, uneori, moartea fatului expus la aceste substante in utero, de aceea, Diovanul nu trebuie utilizat în timpul sarcinii. Daca se descopera o sarcina în timpul tratamentului cu Diovan, acesta trebuie întrerupt imediat. Nu se stie daca valsartanul, substanta activa a Diovanului, trece în laptele matern la femeie, dar s-a constatat ca trece în laptele sobolanilor. Totusi, nu se recomanda administrarea Diovanului pe perioada alaptarii.

Efect asupra capacitatii de a conduce autovehicule si de a supraveghea masini: Pacientii în tratament cu Diovan, sau cu alte antihipertensive în general, trebuie sa fie prudenti în timpul supravegherii unor utilaje, sau în timpul conducerii autovehiculelor.

Reactii adverse:
Cu o frecventa peste 1% din pacienti: 2316 pacienti au participat la studii controlate Diovan comparativ cu placebo. Produsul testat a prezentat o incidenta globala a efectelor nedorite comparabila cu placebo. În tabelul care urmeaza sunt prezentate efectele adverse înregistrate pornind de la 10 studii controlate, comparativ cu placebo, la pacienti tratati cu diferite doze de Diovan (10 mg-320 mg), pe o durata ce a ajuns pâna la 12 saptamâni.
Din 2.316 pacienti, 1.281 au primit 80 mg si 660 au primit 160 mg Diovan. Incidenta efectelor nedorite nu poate fi corelata cu doza sau durata tratamentului. De asemenea, efectele nedorite nu pot fi corelate sub nici o forma cu sexul, vârsta sau rasa. Tabelul care urmeaza prezinta toate efectele nedorite a caror incidenta a fost egala sau mai mare de 1% în grupa Diovan, fara a se putea stabili nici o relatie cauza/efect între aceste manifestari si medicamentul testat.

Compozitie:
Principiu activ: (S)-N-valeryl-N-2-(1H-tetrazol-5-yl)-biphenyl-4-ylmethyl-valine. Excipienti: celuloza microcristalina, polividon, lauryl-sulfat de sodiu, crospovidone, stearat de magneziu.

Actiune:
Antihipertensiv (antagonist de receptor de angiotensina II).

Administrare:
Posologia recomandata pentru Diovan este de 80 mg/zi în doza unica, indiferent de vârsta, sex sau rasa. Efectul antihipertensiv apare între 2 si maximum 4 saptamâni de la începerea tratamentului. Daca în acest interval de timp nu se obtine efectul scontat (scaderea tensiunii arteriale) se poate creste doza la 160 mg pe zi în doza unica, sau se poate asocia un diuretic. Nu se impune nici o ajustare a tratamentului în caz de insuficienta renala sau insuficienta hepatica de etiologie non-biliara si fara colestaza. Diovanul poate fi asociat cu alte antihipertensive. Toleranta si eficacitatea Diovanului la copil nu au fost testate.

Informatii aditionale

Informatii aditionale

DCI VALSARTANUM
Substanta activa N/A
Prezentare CUTIE CU BLIST. PVC-PE-PVDC/AL X28COMPR. FILM.
Producator Novartis
Disponibil in Farmacia Pharmalife
Forma farmaceutica Comprimate filmate
Prescriptie medicata P-6L - Medicamente si produse medicamentoase care se elibereaza in farmacii pe baza de prescriptie medicala valabila 6 luni
Calea de administrare Administrare orala
Lista medicamente N/A
Firma - Tara producatoare NOVARTIS PHARMA GMBH

Recenzii

Scrieţi o recenzie

Doar vizitatorii inregistrati pot scrie recenzii. Va rugam sa va logati sau sa va inregistrati