Tel +40 21 211 81 33

Bine ati venit!

Dilatrend 6,25mg (28 comprimate)

Fii primul care scrie o recenzie acestui produs

    • ACEST MEDICAMENT SE ELIBEREAZA DOAR IN FARMACIE PE BAZA DE PRESCRIPTIE MEDICALA. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se depasi doza zilnica recomandata!
    • Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati.
      Telefon: +4 021 211 81 33; Mobil: +4 0735 850 050;
      E-mail: office@farmaciadeacasa.ro

ACEST MEDICAMENT SE ELIBEREAZA DOAR IN FARMACIE PE BAZA DE PRESCRIPTIE MEDICALA. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se depasi doza zilnica recomandata!

Acest produs il puteti achizitiona si din:

Disponibilitate: In stoc farmacie ( 0 buc )
Ultima actualizare: 28 ianuarie 2015

16,46 Lei
Roche Romania

+4 021 211 81 33
+4 0371 155 991

Acest produs poate fi returnat in termenii prevazuti de lege.

Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj.


 

 

Click aici pentru completarea unui sondaj statistic privind cercetarea comportamentului online de cumparare de medicamente

Descriere produs

Detalii

Compozitie

Dilatrend 6,25 mg
Un comprimat contine carvedilol 6,25 mg si excipienti: lactoza monohidrat, zaharoza, polividona, crospovidona, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, oxid galben de fer (E 172).

Dilatrend 12,5 mg
Un comprimat contine carvedilol 12,5 mg si excipienti: lactoza monohidrat, zaharoza, polividona, crospovidona, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, oxid galben de fer (E 172), oxid rosu de fer (E 172).

Dilatrend 25 mg
Un comprimat contine carvedilol 25 mg si excipienti: lactoza monohidrat, zaharoza, polividona, crospovidona, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.

Indicatii terapeutice
Hipertensiune arteriala esentiala: Dilatrend este indicat pentru tratarea hipertensiunii esentiale. Poate fi utilizat singur sau in combinatie cu alti agenti antihipertensivi, in mod special cu diuretice de tip tiazida.

Angina pectorala cronica stabila
Insuficienta cardiaca cronica simptomatica: Dilatrend este indicat pentru tratamentul insuficientei cardiace cronice (ICC) stabile, usoara, moderata si severa asociat terapiei standard: inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei IECA, diuretice, tonicardiace digitalice.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la carvedilol sau la oricare dintre excipientii produselor.
Insuficienta cardiaca necontrolata terapeutic sau insuficienta cardiaca severa (insuficienta cardiaca decompensata NYHA clasa IV ce necesita terapie intravenoasa inotropa).

Insuficienta hepatica severa.
Astm bronsic, bronhopneumopatie cronica obstructiva, hipertensiune pulmonara, cord pulmonar.

Hipotensiune arteriala severa (tensiune arteriala sistolica <85 mmHg).

Soc cardiogen.
Bradicardie severa (sub 50 batai pe minut in repaus).
Sindromul sinusului bolnav (daca nu este instalat un stimulator cardiac permanent).
Bloc AV de gradul II sau III (daca nu este instalat un stimulator cardiac permanent).
Feocromocitom (daca nu se asociaza alfa blocante).

Precautii
La pacientii cu insuficienta cardiaca cronica, in timpul titrarii dozei de Dilatrend pot sa apara agravarea insuficientei cardiace sau retentia de fluide. Daca apar astfel de simptome, trebuie crescuta doza de diuretic in timp ce doza de carvedilol trebuie mentinuta la fel pana cand se stabilizeaza conditia clinica. Ocazional poate fi necesara scaderea dozei de Dilatrend sau intreruperea temporara a tratamentului. Astfel de episoade nu exclud titrarea ulterioara cu succes a Dilatrend.
Dilatrend poate determina bradicardie. Daca frecventa cardiaca scade sub 55 batai/minut, doza de carvedilol trebuie redusă.
Interactiuni cu alte produse medicamentoase, alte interactiuni
Ca si alti agenti cu activitate beta-blocanta, Dilatrend poate potenta efectul altor medicamente administrate concomitent si care au efect antihipertensiv (de exemplu, agonisti ai receptorilor alfa1) sau care au efect hipotensor ca parte a profilului de reactii adverse.
S-au observat cazuri izolate de tulburari de conducere (rar cu compromitere hemodinamica) atunci cand s-au administrat concomitent, pe cale orala, carvedilol si diltiazem. De aceea, ca si in cazul altor medicamente cu activitate betablocanta, este necesara monitorizarea atenta a EKG si a tensiunii arteriale atunci cand se administreaza concomitent blocante ale canalelor de calciu de tipul verapamilului sau diltiazemului, sau antiaritmice de clasa I. Aceste medicamete nu trebuie administrate intravenos concomitent.
Dupa administrarea concomitenta de carvedilol si digoxina, concentratiile de digoxina inainte de doza urmatoare au fost crescute la pacientii hipertensivi cu aproximativ 16%. Este recomandata o monitorizare accentuata a concentratiilor plasmatice de digoxina la inceperea, ajustarea sau intreruperea tratamentului cu carvedilol.
Cand se doreste intreruperea tratamentului concomitent cu carvedilol si clonidina, Dilatrend trebuie intrerupt primul, cu cateva zile inainte de intreruperea gradata a dozelor de clonidina.
Efectul insulinei sau al antidiabeticelor orale poate fi accentuat de administrarea concomitenta de carvedilol. Semnele si simptomele hipoglicemiei pot fi mascate sau atenuate (in mod special tahicardia). De aceea este recomandata monitorizarea regulata a glicemiei.
Este necesara prudenta la pacientii care primesc inductori enzimatici cu functie mixta, de exemplu rifampicina, deoarece concentratiile plasmatice de carvedilol pot fi reduse si la administrarea de inhibitori enzimatici, de exemplu cimetidina, deoarece pot creste concentratiile plasmatice de carvedilol.
In timpul anesteziei generale este necesara atentie cu privire la efectele inotrop negative si hipotensoare sinergice ale Dilatrend si ale medicamentelor anestezice.
In cazul tratamentului concomitent cu ciclosporina este necesara monitorizarea atenta a concentratiei de ciclosporina dupa initierea tratamentului cu carvedilol datorita variiatiilor posibile ale concentratiei plasmatice ale ciclosporinei si, daca este necesar, ajustarea dozelor.

Atentionari speciale
Deteriorari reversibile ale functiei renale au fost observate in timpul tratamentului cu Dilatrend la pacientii cu insuficienta cardiaca congestiva cu tensiune arteriala scazuta ( TA sistolica < 100 mmHg), boli cardiace ischemice si/sau insuficienta renala pre-existenta. La pacientii cu ICC care asociaza acesti factori de risc, functia renala trebuie monitorizata pe parcursul titrarii Dilatrend. In cazul agravarii insuficientei renale, se intrerupe tratamentul sau se reduc dozele.
La pacientii cu afectiuni pulmonare cu componenta bronhospastica, poate apare detresa respiratorie ca rezultat al cresterii rezistentei cailor respiratorii. Dilatrend poate fi utilizat la pacientii cu boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC) cu componenta bronhospastica care nu primesc medicatie orala sau inhalatorie numai daca beneficiul potential este mai mare decat riscul posibil. Pacientul trebuie urmarit indeaproape pe percursul initierii tratamentului si a perioadei de titrare si dozele de Dilatrend se reduc daca se observa orice semn de bronhospasm in timpul tratamentului.

Sarcina si alaptarea
Nu exista experienta adecvata privind administrarea Dilatrend la gravide. Studiile asupra functiei de reproducere la animale nu au aratat potential teratogen al carvedilolului. A fost observata toxicitate embrionala dupa administrarea de doze mari la iepure. Relevanta acestor efecte pentru om este necunoscuta. Beta-blocantele traverseaza bariera feto-placentara si pot determina hipotensiune arteriala, bradicardie si hipoglicemie la fat, pot sa scada perfuzia placentara cu deces al fatului, nasteri premature si imature.
De aceea nu se recomanda administrarea acestui medicament la gravide decat daca potentialul beneficiu matern justifica riscul potential fetal.
Carvedilolul si/sau metabolitii sai sunt excretati in laptele maten. De aceea nu este recomandata alaptarea in timpul utilizarii Dilatrend.

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Datorita reactivitatii individuale la tratament, pot sa apara reactii adverse nervos centrale care pot sa afecteze atentia in special la inceputul terapiei, dar si la ajustarea dozelor. De aceea pacientii sunt avertizati sa nu conduca vehicule sau sa foloseasca utilaje daca prezinta aceste reactii adverse.

Doze si mod de administrare
Comprimatele trebuie administrate cu lichide. La pacientii cu ICC, Dilatrend trebuie administrat impreuna cu alimente.

Hipertensiune arteriala esentiala
Se recomanda administrarea in doza unica zilnica.
Adulti: Doza recomandata pentru inceperea tratamentului este de 12,5 mg carvedilol o data pe zi, in primele 2 zile. In continuare, doza recomandata este de 25 mg carvedilol, o data pe zi. Daca este necesar, doza poate fi crescuta treptat, la intervale de cel putin doua saptamani, pana la doza maxima zilnica recomandata de 50 mg carvedilol, administrata o data pe zi sau in doua prize.

Varstnici: Doza recomandata pentru inceperea tratamentului este de 12,5 mg carvedilol o data pe zi. Daca raspunsul nu este adecvat se poate creste doza pana la maxim 50 mg pe zi, in priza unica sau in mai multe prize.

Copii: Siguranta si eficacitatea utilizarii Dilatrend la pacientii cu varsta mai mica de 18 ani nu au fost stabilite.

Angina pectorala cronica stabila
Doza recomandata pentru inceperea tratamentului este de 12,5 mg carvedilol, de doua ori pe zi in primele 2 zile. In continuare doza recomandata este de 25 mg carvedilol de doua ori pe zi. Daca este necesar, doza poate fi crescuta treptat, la intervale de cel putin doua saptamani pana la doza zilnica maxima recomandata de 100 mg carvedilol, administrata in doua prize.

Varstnici: In cazul pacientilor peste 70 de ani, doza maxima nu va depasi 25 mg carvedilol de 2 ori pe zi.
Copii: Siguranta si eficacitatea utilizarii Dilatrend la pacientii cu varsta mai mica de 18 ani nu au fost stabilite.

Insuficienta cardiaca cronica simptomatica
Adulti: Inceperea tratamentului trebuie efectuata in spital sub supraveghere medicala, dupa evaluarea atenta a pacientului. Dozele trebuie individualizate.
Pentru pacientii sub tratament cu diuretice si/sau digoxina si/sau inhibitori ECA, dozele acestora trebuie stabilite inainte de inceperea tratamentului cu Dilatrend.

Doza recomandata pentru inceperea tratamentului este de 3,125 mg carvedilol de doua ori pe zi, in primele 2 saptamani. Daca aceasta doza este tolerata, se poate creste treptat, la intervale de minimum 2 saptamani, pana la 6,25 mg, de doua ori pe zi, apoi la 12,5 mg de doua ori pe zi si in continuare 25 mg de doua ori pe zi.

Doza trebuie crescuta pana la cea mai mare doza tolerata de pacient.

Doza maxima recomandata este de 25 mg carvedilol, de doua ori pe zi, la pacientii cu ICC severa si la pacientii cu ICC usoara-moderata cu greutate mai mica de 85 kg (187 lbs) si de 50 mg carvedilol, de doua ori pe zi, la pacientii cu ICC usoara-moderata cu greutate peste 85 kg.

Inainte de fiecare crestere a dozei pacientul trebuie evaluat de catre medic in ceea ce priveste functia renala si simptome ale agravarii insuficientei cardiace sau vasodilatatie.

Agravarea temporara a insuficientei cardiace, vasodilatatia sau retentia de fluide pot necesita ajustarea dozei de diuretic sau IECA, chiar daca ocazional poate fi necesara scaderea dozei de Dilatrend sau intreruperea temporara a tratamentului cu carvedilol.

In aceste situatii, doza de Dilatrend nu trebuie crescuta pana cand simptomele agravarii insuficientei cardiace sau vasodilatatiei nu s-au ameliorat.

Daca tratamenutul cu carvedilol este interupt mai mult de doua saptamani, tratamentul trebuie reinceput cu 3,125 mg carvedilol, de doua ori pe zi si titrarea realizata conform recomandarilor de mai sus.

Varstnici: Sunt valabile aceleasi recomandari ca in cazul adultilor.

Copii: Siguranta si eficacitatea utilizarii Dilatrend la pacientii cu varsta mai mica de 18 ani nu au fost stabilite.

Durata tratamentului
Tratamentul cu Dilatrend este de lunga durata.

Tratamentul nu trebuie intrerupt brusc ci gradat, pe parcursul a cateva zile. Acest lucru este in mod particular important in cazul pacientilor cu afectiuni coronariene.

Informatii aditionale

Informatii aditionale

DCI CARVEDILOLUM
Substanta activa N/A
Prezentare CUTIE X 2 BLIST. OPA-AL-PVDC/AL X 14 COMPR.
Producator Roche Romania
Disponibil in Farmacia Pharmalife
Forma farmaceutica Comprimate
Prescriptie medicata P-6L - Medicamente si produse medicamentoase care se elibereaza in farmacii pe baza de prescriptie medicala valabila 6 luni
Calea de administrare Administrare orala
Lista medicamente N/A
Firma - Tara producatoare ROCHE ROMANIA S R L

Recenzii

Scrieţi o recenzie

Doar vizitatorii inregistrati pot scrie recenzii. Va rugam sa va logati sau sa va inregistrati