Tel +40 21 211 81 33

Bine ati venit!

Captopril 50mg (30 comprimate)

Fii primul care scrie o recenzie acestui produs

    • ACEST MEDICAMENT SE ELIBEREAZA DOAR IN FARMACIE PE BAZA DE PRESCRIPTIE MEDICALA. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se depasi doza zilnica recomandata!
    • Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati.
      Telefon: +4 021 211 81 33; Mobil: +4 0735 850 050;
      E-mail: office@farmaciadeacasa.ro

ACEST MEDICAMENT SE ELIBEREAZA DOAR IN FARMACIE PE BAZA DE PRESCRIPTIE MEDICALA. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se depasi doza zilnica recomandata!

Acest produs il puteti achizitiona si din:

Disponibilitate: In stoc farmacie ( 0 buc )
Ultima actualizare: 28 ianuarie 2015

6,67 Lei
Terapia Rambaxy

+4 021 211 81 33
+4 0371 155 991

Acest produs poate fi returnat in termenii prevazuti de lege.

Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj.


 

 

Click aici pentru completarea unui sondaj statistic privind cercetarea comportamentului online de cumparare de medicamente

Descriere produs

Detalii

Compozitie
Un comprimat contine 50 mg captopril si excipienti: lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, amidon de porumb, stearat de magneziu.

Indicatii
Hipertensiune arteriala: terapie initiala in forme usoare si moderate de hipertensiune arteriala, la pacientii cu functie renala normala; preferat la hipertensivii cu astm, bronhopatii obstructive, diabet insulino-dependent, boli vasculare periferice la care beta-adrenoliticele sunt contraindicate; recomandat in hipertensiunea maligna, renovasculara, stadiul final al insuficientei renale.
Insuficienta cardiaca: tratamentul insuficientei cardiace congestive la cazurile care nu raspund corespunzator tratamentului cu diuretice si digitalice, asociindu-se acestora.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la captopril sau orice alt inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei I. Stenoza arterei renale bilaterale sau a unei artere renale pe rinichi unic (mai ales in asociere cu diuretice).

Mod de administrare
Se administreaza cu o ora inainte de mese. Dozele si modul de administrare trebuie individualizate.
Hipertensiune: Initializarea tratamentului necesita evaluarea tratamentului antihipertensiv recent si a starii clinice a pacientului. Doza initiala este de 25 mg de 2-3 ori/zi. Daca dupa 1-2 saptamani de tratament nu se obtine controlul satisfacator al tensiunii arteriale, doza poate fi crescuta la 50 mg de 2-3 ori/zi, concomitent cu restrictia sodiului din alimentatie. De regula, doza uzuala nu depaseste 50 mg de 3 ori/zi. Daca nici in acest caz tensiunea arteriala nu este satisfacator controlata dupa 1-2 saptamani de tratament, se recomanda asocierea unui diuretic tiazidic (ex.hidroclorotiazida, 25 mg/zi, in priza unica). Doza de diuretic poate fi crescuta la intervale de 1-2 saptamani pana la nivelul sau curent. In cazul in care se doreste o scadere mai accentuata a tensiunii, doza de captopril poate fi crescuta la 100 mg de 2-3 ori/zi si chiar la 150 mg de 2-3 ori/zi, fara a depasi insa 450 mg/zi.
Insuficienta cardiaca: Administrarea captoprilului necesita evaluarea tratamentului recent cu diuretice si posibilitatea unei depletii severe de sodiu si volum. La pacientii cu tensiune normala sau scazuta, care au primit un tratament sever cu diuretice si care pot prezenta hiponatremie si/sau hipovolemie, se recomanda initializarea tratamentului cu doze de 6,25-12,5 mg de 3 ori/zi, ajungandu-se la doza uzuala in cateva zile. De regula, doza initiala uzuala este de 25 mg de 3 ori/zi, crescandu-se la nevoie la 50 mg de 3 ori/zi.

Reactii adverse
Renale: Proteinurie. Foarte rar, insuficienta renala, sindrom nefrotic, poliurie, oligurie.
Hematologice: Neutropenie, agranulocitoza. Pot aparea si cazuri de anemie, trombocitopenie, pancitopenie.
Dermatologice: Rash, adesea cu prurit si uneori cu febra, artralgii, eozinofilie. Angioedem al fetei, eritem sau paloare.
Cardiovasculare: Hipotensiune (in asociere cu diuretice), tahicardie, palpitatii, precordialgii, angina pectorala.

Precautii
Insuficienta renala. Insuficienta cardiaca, stenoza valvulara.
Interventii chirurgicale majore, anestezie.

Sarcina, alaptare: Hiperkaliemie.
Pacientii tratati cu captopril vor fi avertizati sa raporteze orice simptome de infectie (ex. febra, inflamatia gatului) datorita faptului ca produsul poate induce neutropenie; in aceste cazuri se determina leucograma. Tratamentul cu captopril in cazul pacientilor cu insuficienta renala impune determinarea leucogramei inainte si timp de trei luni dupa inceperea tratamentului, la intervale de aproximativ doua saptamani. In cazul pacientilor cu boli de colagen sau a celor tratati cu alte medicamente recunoscute pentru efectul lor asupra leucocitelor sau raspunsului imunitar, si atunci cand este incriminata si o insuficienta renala, captoprilul se va utiliza numai dupa aprecierea raportului risc/beneficii.
Morbiditate si mortalitate fetala/neonatala: Administrarea captoprilului pe durata sarcinii nu este recomandata. De asemenea, in cazul femeilor care au ramas insarcinate in timp ce urmau un tratament cu captopril se recomanda intreruperea acestuia. In cazurile foarte rare in care tratamentul cu captopril pe durata sarcinii nu poate fi intrerupt sau inlocuit, pacientele vor fi avertizate in legatura cu riscurile administrarii lui.

Informatii aditionale

Informatii aditionale

DCI CAPTOPRILUM
Substanta activa Nu
Prezentare CUTIE X 3 BLIST. AL/PVC X 10 COMPR.
Producator Terapia Rambaxy
Disponibil in Farmacia Pharmalife
Forma farmaceutica Comprimate
Prescriptie medicata P-6L - Medicamente si produse medicamentoase care se elibereaza in farmacii pe baza de prescriptie medicala valabila 6 luni
Calea de administrare Administrare orala
Lista medicamente Lista A Compensate 90%
Firma - Tara producatoare TERAPIA SA

Recenzii

Scrieţi o recenzie

Doar vizitatorii inregistrati pot scrie recenzii. Va rugam sa va logati sau sa va inregistrati