Tel +40 21 211 81 33

Bine ati venit!

Anafranil 25mg (30 drajeuri)

Fii primul care scrie o recenzie acestui produs

    • ACEST MEDICAMENT SE ELIBEREAZA DOAR IN FARMACIE PE BAZA DE PRESCRIPTIE MEDICALA. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se depasi doza zilnica recomandata!
    • Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati.
      Telefon: +4 021 211 81 33; Mobil: +4 0735 850 050;
      E-mail: office@farmaciadeacasa.ro

ACEST MEDICAMENT SE ELIBEREAZA DOAR IN FARMACIE PE BAZA DE PRESCRIPTIE MEDICALA. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se depasi doza zilnica recomandata!

Acest produs il puteti achizitiona si din:

Disponibilitate: In stoc farmacie ( 0 buc )
Ultima actualizare: 28 ianuarie 2015

14,31 Lei
Novartis

+4 021 211 81 33
+4 0371 155 991

Acest produs poate fi returnat in termenii prevazuti de lege.

Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj.


 

 

Click aici pentru completarea unui sondaj statistic privind cercetarea comportamentului online de cumparare de medicamente

Descriere produs

Detalii

Indicatii:
Stari depresive cu etiologie si simptomatologie variate: depresii endogene, reactive, nevrotice, organice, mascate si involutive; depresii asociate cu schizofrenie si tulburari de personalitate; sindroame depresive datorate senilitatii sau pre-senilitatii, bolilor dureroase cronice si bolilor somatice; stari depresive de natura reactiva, nevrotica ori psihotica, impreuna cu echivalentele lor somatice, inclusiv la copii. Sindroame obsesiv-compulsive. Alte indicatii: Fobii si atacuri de panica; catalepsie acompaniind narcolepsia; stari dureroase cronice; enurezis nocturn (peste varsta de 5 ani si excluzand cauzele organice).

Contraindicatii:
Hipersensibilitate cunoscuta la antidepresivele triciclice din grupul dibenzazepinelor. Tratament concomitent cu inhibitori de monoaminoxidaza (IMAO). Anafranil-ul nu trebuie administrat in stadiul acut al infarctului miocardic.

Administrare:
- Depresii, sindroame obsesiv-compulsive si fobii: Oral: Initializarea tratamentului se face cu 1 drajeu de 25 mg Anafranil de 2-3/zi. Doza se creste progresiv. in cazuri severe, doza se poate creste pana la un maximum de 250 mg/zi. Odata ce se inregistreaza o imbunatatire evidenta, doza se mentine la un nivel mediu de 2-4 drajeuri de 25 mg. Intramuscular: se incepe cu 1-2 fiole de 25 mg zilnic, apoi se creste cu 1 fiola pe zi, pana ce pacientului i se administreaza 4-6 fiole/zi. Dupa ameliorarea simptomatologiei, numarul de injectii se reduce concomitent cu comutarea pe tratament oral (dozele de antretinere). Perfuzie intravenoasa: initial 2-3 fiole (50-75 mg) zilnic, diluate in 250-500 ml solutie salina izotona sau solutie glucozata, timp de 1 1/2-3 ore. In cazul depresiilor severe, rezistente la tratament, se recomanda asocierea in perfuzie a 1-3 fiole Ludiomil. Dupa terminarea perfuziei, trebuie continuata supravegherea pacientilor. Dupa inregistrarea unei ameliorari semnificative, perfuzia se mai mentine inca 3-5 zile, timp in care se face comutarea direct pe tratament oral (2 drajeuri de 25 mg sunt echivalente unei fiole de 25 mg), sau indirect, printr-o perioada de injectii intramusculare;
- Atacuri de panica, agorafobie: Iniţial un drajeu de 10 mg zilnic, se poate combina cu benzodiazepinele in functie de toleranţa, doza se poate creşte pana la obţinerea unui raspuns adecvat, concomitent cu scaderea dozei de benzodiazepina. Doza zilnica variaza intre 25-100 mg şi poate fi crescuta pana la 150 mg, in funcţie de pacient. Se recomanda ca tratamentul sa nu fie intrerupt si sa se menţina cel puţin 6 luni dupa ameliorarea simptomatologiei, cu scaderea treptata a dozei.
- Catalepsie in asociere cu narcolepsia: Doza de Anafranil este intre 25-75 mg zilnic.
- Boli cronice dureroase: Doza trebuie individualizata (10-150 mg zilnic) şi trebuie sa se ţina seama de asocierea medicaţiei analgezice şi posibilitatea de a renunţa la aceasta; Varstnici: Tratamentul de atac este de 10 mg zilnic, ulterior doza se creste pana la nivelul optim de 30-50 mg zilnic, doza care trebuie atinsa in 10 zile de la inceputul tratamentului si mentinuta astfel pe toata durata acestuia; Copii: Tratamentul de atac este de 10 mg zilnic. In decursul a 10 zile, doza se creste la 20 mg zilnic pentru copiii intre 5-7 ani, la 20-50 mg zilnic pentru cei de 8-14 ani si peste 50 mg zilnic la cei peste 14 ani.
- Enurezis nocturn (doar la copiii peste 5 ani). Doza initiala pentru copiii intre 5-8 ani: 2-3 tablete de 10 mg; pentru cei intre 9-12 ani: 1-2 tablete de 25 mg; pentru copiii peste 12 ani: 1-3 tablete de 25 mg. Se aplica dozele maxime celor care nu au raspuns tratamentului dupa o saptamana. Doza este unica, dupa masa de seara, insa la copiii care au enurezis in primele ore ale noptii, doza se da inainte, in jurul orei 16. Daca se obtine raspunsul dorit, tratamentul continua circa 1-3 luni, cu scaderea progresiva a dozei;

Reactii adverse:
- Efecte anticolinergice: Frecvent uscaciunea gurii, transpiratii, constipatie, tulburari ale acomodarii vizuale si vedere incetosata, tulburari de mictiune. Ocazional inrosirea fetei, midriaza. Cazuri izolate: glaucom.
- Sistem nervos central: Efecte psihice: Frecvent somnolenta, oboseala tranzitorie, bulimie. Ocazional confuzie acompaniata de dezorientare si halucinatii (in special la pacientii varstnici si la cei parkinsonieni), stari anxioase, agitatie, tulburari de somn, manii, hipomanii, agresivitate, tulburari de memorare, cascat, depersonalizare, insomnie, cosmaruri, agravarea depresiei, incapacitate de concentrare. Cazuri izolate: activarea simptomelor psihotice.
- Efecte neurologice: Frecvent ameteala, tremor, cefalee, mioclonii. Ocazional delir, tulburari de vorbire, parestezii, slabiciune sau hipertonie musculara. Rar convulsii, ataxie. Cazuri izolate modificari de EEG, hiperpirexie.
- Aparat cardiovascular: Ocazional hipotensiune posturala, tahicardie sinusala si modificari ECG, fara corespondenta clinica la pacientii cu status cardiac normal (ex., modificari de unda T si segment ST), palpitatii. Rar aritmii, cresterea tensiunii arteriale. Cazuri izolate: tulburari de conducere, precum largirea complexului QRS, modificari PQ, blocuri de ramura;
- Tract gastrointestinal: Frecvent greata. Ocazional voma, tulburari abdominale, diaree, anorexie, pica. Rar cresterea transaminazelor. Cazuri izolate de hepatita cu sau fara icter;
- Dermatologice: Ocazional reactii alergice (rash cutanat, urticarie), fotosensibilitate, prurit. Cazuri izolate de reactie local? post-injectare intravenoasa (tromboflebita, limfangita, senzatie de arsura, reactii alergice cutanate), edem (local sau generalizat);
- Sistem endocrin si metabolism: Frecvent crestere ponderala, tulburari de libidou si potenta. Ocazional galactoree, marirea sanilor;
- Sange: Cazuri izolate de leucopenie, agranulocitoza, trombocitopenie, eozinofilie, purpura, pancitopenie;
- Alte reactii adverse: Ocazional tinitus.
Desi nu se considera a da dependenta, intreruperea brusca a tratamentului cu Anafranil determina uneori greata, varsaturi, dureri abdominale, diaree, insomnie, cefalee, nervozitate si anxietate.

Interactiuni:
Scad nivelele clomipraminei: barbiturice, carmbamazepina, fenitoina;
Cresc nivelele clomipraminei: cimetidina, fluoxetina, fluoxamina, setralina; nu utilizati in asociatie;
Cresc efectul hipertensiv: clonidina, epinefrina, norepinefrina;
Cresc deprimarea SNC: alcool, deprimante SNC
Criza hipertensiva, convulsii, epison hipertensiv : IMAO;

Precautii:
Sarcina, convulsii, tentativa de suicid, varstnici, lactatia, afectiuni cardace, glaucom cu unghi ingust, tulburarai de mictiune, tumori ale medulosuprarenalei (feocromocitom, neuroblastom ).
Prin efectul lor activator, antidepresivele triciclice pot determina anxietate, neliniste si hiperexcitatie la pacientii agitati si la cei cu simptome schizofrenice asociate.
La pacientii predispusi si la cei varstnici, antidepresivele pot produce, in special in timpul noptii, psihoze (deliruri) farmacogenice, care dispar la cateva zile de la intreruperea tratamentului.
O deplasare a depresiei spre hipomanie sa manie este posibila la pacientii cu tulburari afective bipolare, caz in care tratamentul se comuta de la clomipramina la medicamentele care controleaza mania.

Informatii aditionale

Informatii aditionale

DCI CLOMIPRAMINUM
Substanta activa Nu
Prezentare CUTIE X 3 BLIST. AL/PVC X 10 DRAJ.
Producator Novartis
Disponibil in Farmacia Pharmalife
Forma farmaceutica Drajeuri
Prescriptie medicata P-RF - Medicamente si produse medicamentoase care se elibereaza in farmacii pe baza de prescriptie medicala care se retine la farmacie
Calea de administrare Administrare orala
Lista medicamente Lista A Compensate 90%
Firma - Tara producatoare NOVARTIS PHARMA GMBH

Recenzii

Scrieţi o recenzie

Doar vizitatorii inregistrati pot scrie recenzii. Va rugam sa va logati sau sa va inregistrati