Tel +40 21 211 81 33

Bine ati venit!

Algocalmin 500mg (20 comprimate)

Fii primul care scrie o recenzie acestui produs

    • ACEST MEDICAMENT SE ELIBEREAZA DOAR IN FARMACIE PE BAZA DE PRESCRIPTIE MEDICALA. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se depasi doza zilnica recomandata!
    • Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati.
      Telefon: +4 021 211 81 33; Mobil: +4 0735 850 050;
      E-mail: office@farmaciadeacasa.ro

ACEST MEDICAMENT SE ELIBEREAZA DOAR IN FARMACIE PE BAZA DE PRESCRIPTIE MEDICALA. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se depasi doza zilnica recomandata!

Acest produs il puteti achizitiona si din:

Disponibilitate: In stoc farmacie ( 0 buc )
Ultima actualizare: 28 ianuarie 2015

8,26 Lei
Zentiva

+4 021 211 81 33
+4 0371 155 991

Acest produs poate fi returnat in termenii prevazuti de lege.

Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj.


 

 

Click aici pentru completarea unui sondaj statistic privind cercetarea comportamentului online de cumparare de medicamente

Descriere produs

Detalii

COMPOZIŢIE
Un comprimat conţine metamizol sare de sodiu monohidrat 500 mg sub formă de metamizol sare de sodiu monohidrat DC 538,80 mg şi excipienţi: zahăr, amidon de porumb, stearat de magneziu.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ
Analgezice şi antipiretice, derivaţi de pirazolonă.

INDICAŢII TERAPEUTICE
Dureri acute severe postlezionale sau postoperatorii; colici; dureri de cauză tumorală; alte dureri severe acute sau cronice, atunci când alte mijloace terapeutice nu sunt indicate.
Combaterea febrei, atunci când aceasta este refractară la alt tratament.

CONTRAINDICAŢII
Hipersensibilitate la metamizol sau la oricare dintre excipienţii produsului, hipersensibilitate la derivaţii de pirazol, intoleranţă la antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS), afecţiuni ale măduvei hematopoietice, antecedente de agranulocitoză, deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenază, porfirie hepatică acută, sugari sub 3 luni sau sub 5 kg (pentru substanţa activă).
Insuficienţă cardiacă severă.

PRECAUŢII
Metamizolul poate determina apariţia de fenomene alergice de tip anafilactic, de exemplu agranulocitoză sau şoc.
Deoarece agranulocitoza apare în mod neaşteptat şi este independentă de doză şi de durata tratamentului, în cazul apariţiei febrei şi/sau anginei şi/sau ulceraţiilor bucale se impun întreruperea imediată a tratamentului şi efectuarea urgentă a hemogramei. Continuarea administrării creşte riscul de deces.
În cazul tratamentului de lungă durată, este necesară supraveghere medicală periodică (trebuie monitorizată hemograma).
Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin administrarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor.

INTERACŢIUNI
Nu se recomandă asocierea metamizolului cu alte medicamente cunoscute ca mielotoxice.
Derivaţii de pirazolonă pot interacţiona cu captopril, litiu, metotrexat şi triamteren. Metamizolul poate să modifice eficacitatea antihipertensivelor şi diureticelor (cu excepţia furosemidei).
Deoarece metamizolul poate să scadă concentraţia plasmatică a ciclosporinei, aceasta trebuie monitorizată în cazul utilizării concomitente a celor două medicamente.

ATENŢIONĂRI SPECIALE
Înaintea începerii tratamentului, este necesară o anamneză atentă privind eventualele afecţiuni alergice, precum şi antecedentele de alergie la derivaţii de pirazol sau la salicilaţi.
În cazul pacienţilor cu risc crescut de şoc anafilactic, produsul se va administra numai dacă este absolut necesar, după evaluarea atentă a raportului risc potenţial / beneficiu terapeutic şi sub monitorizare medicală strictă.
Pentru următoarele afecţiuni riscul de şoc anafilactic este mai mare:
- astm bronşic alergic, rinită alergică;
- urticarie;
- intoleranţă la alcool etilic (după ingestia unor cantităţi mici apar: strănut, lăcrimare, hiperemie pronunţată facială; intoleranţa la alcool etilic poate evidenţia existenţa unui astm la AINS);
- pacienţi cu intoleranţă la coloranţi (de exemplu tartrazină) şi la conservanţi (de exemplu benzoat).
La pacienţii cu antecedente de hipertensiune arterială şi/sau insuficienţă cardiacă congestivă uşoară până la moderată este necesară precauţie (discuţii cu medicul sau cu farmacistul) înainte de începerea tratamentului, deoarece raportările au arătat că tratamentul cu AINS se asociază cu retenţie lichidiană şi edem.
Medicamente precum Algocalmin 500 mg se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord ("infarct miocardic") sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depăşiţi doza şi durata de 3 zile recomandate pentru tratament.
Dacă aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că aţi putea fi în situaţie de risc din cauza acestor afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi hipertensiune arterială, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteţi fumător) trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.
Datele existente sunt insuficiente pentru a permite excluderea unui astfel de risc în cazul metamizolului administrat/administrate în doză zilnică 0,5-5 g.
Deoarece conţine zahăr, dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Sarcina şi alăptarea
Studiile preclinice efectuate la animale cu doze mari de metamizol au evidenţiat efecte teratogene. La făt există riscul afectării hematologice. Administrarea metamizolului în preajma naşterii poate provoca închiderea prematură a canalului arterial. Ca urmare a datelor prezentate, administrarea metamizolului este contraindicată în primul şi în ultimul trimestru de sarcină; în trimestrul al doilea se poate utiliza numai dacă este absolut necesar.
Metaboliţii medicamentului sunt eliminaţi în laptele matern; datorită riscului mielotoxic, în următoarele 48 ore după administrare se întrerupe alăptarea.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Administrat în dozele recomandate, metamizolul nu are efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE
Adulţi şi copii peste 15 ani
Se administrează oral 500-1000 mg metamizol sare de sodiu monohidrat (1-2 comprimate Algocalmin 500 mg) o dată. La nevoie, se poate repeta până la cel mult de 4 ori pe zi. Doza pe 24 ore nu trebuie să depăşească 5 g metamizol sare de sodiu monohidrat (aproximativ 70 mg metamizol sare de sodiu monohidrat/kg).
Pacienţi cu insuficienţă renală sau hepatică
Deoarece la pacienţii cu insuficienţă renală sau hepatică eliminarea metamizolului este întârziată, nu trebuie administrate doze mari. In cazul unei administrări de scurtă durată nu este nevoie să se reducă doza. In ceea ce priveşte administrarea de lungă durată, nu există suficientă experienţă.
Vârstnici
La pacienţii vârstnici sau cu stare generală alterată trebuie luat în considerare faptul că atât funcţia renală cât şi cea hepatică pot fi afectate. Este necesară administrarea dozelor minime eficace.
Copii sub 15 ani
La copiii sub 15 ani nu se administrează metamizol sub formă de comprimate (se recomandă forme farmaceutice şi concentraţii adecvate vârstei).

REACŢII ADVERSE
Reacţiile adverse raportate în asociere cu tratamentul cu AINS au fost edemul, hipertensiunea arterială şi insuficienţa cardiacă.
Medicamente precum Algocalmin 500 mg se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord ("infarct miocardic") sau a accidentului vascular cerebral.
Reacţii anafilactice şi anafilactoide
Metamizolul poate provoca rareori reacţii anafilactice sau anafilactoide, cu evoluţie severă. Acestea pot să apară imediat după administrarea orală, dar şi la câteva ore după administrare (în general ele apar în prima oră după administrare). Reacţiile anafilactice se manifestă prin dispnee acută, chiar apnee prin bronhospasm şi edem laringian, hipotensiune arterială mergând până la colaps, urticarie etc. Evoluţia poate fi rapid letală dacă nu se administrează tratamentul adecvat în timp util: se injectează imediat adrenalină, de preferinţă intravenos lent (0,1-0,25 mg adrenalină diluată în 10 ml soluţie perfuzabilă compatibilă) în 5-15 min; de asemenea, se introduce intravenos, injectabil lent sau în perfuzie, hemisuccinat de hidrocortizon 250-500 mg.
Reacţiile anafilactoide constau în apnee (prin spasm bronşic şi edem laringian) şi/sau colaps.
Crize de astm
La pacienţii cu astm la AINS, a fost observată apariţia crizelor de astm bronşic.
Tegumente şi mucoase
Pot să apară urticarie, erupţii maculopapuloase şi cazuri izolate de sindrom Lyell sau de sindrom Stevens-Johnson.
Modificări hematologice
Rar pot să apară leucopenie şi foarte rar agranulocitoză sau trombocitopenie. Principalele manifestări în caz de agranulocitoză sunt febra, angina ulcero-necrotică şi hemoragiile. Hemograma arată dispariţia aproape totală a polimorfonuclearelor, iar în măduvă se constată blocarea maturării la nivelul promielocitelor. Apariţia acestor manifestări impune întreruperea imediată a tratamentului cu metamizol sare de sodiu monohidrat.
Aparat renal
Foarte rar, pot să apară insuficienţă renală acută sau nefrită interstiţială, însoţită uneori de un sindrom nefrotic, cu proteinurie.

SUPRADOZAJ
În caz de supradozaj acut au fost semnalate: greaţă, dureri abdominale, afectarea funcţiei renale şi - rar - simptome la nivelul SNC (vertij, somnolenţă, comă, convulsii), scăderea tensiunii arteriale pâna la şoc şi tulburări de ritm (tahicardie).
După administrarea de doze foarte mari, eliminarea unui metabolit netoxic (acid rubazonic) poate determina colorarea în roşu a urinei.
Dacă administrarea de metamizol este recentă se pot încerca măsurile uzuale de scădere a absorbţiei (lavaj gastric, respectiv administrare de cărbune activat). Metabolitul principal (4-N-metilaminoantipirina) poate fi îndepărtat prin hemodializă, hemofiltrare, hemoperfuzie sau filtrare plasmatică.
Atât tratamentul intoxicaţiei, cât şi prevenirea complicaţiilor necesită internarea într-o unitate de terapie intensivă.

PĂSTRARE
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
A se păstra la temperaturi sub 25 gradeC, în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

AMBALAJ
Cutie cu 2 blistere PVC / Al a câte 10 comprimate.
Cutie cu un blister PVC / Al cu 10 comprimate.

Informatii aditionale

Informatii aditionale

DCI METAMIZOLUM NATRIUM
Substanta activa Nu
Prezentare CUTIE X 2 BLIST. AL/PVC X 10 COMPR.
Producator Zentiva
Disponibil in Farmacia Pharmalife
Forma farmaceutica Comprimate
Prescriptie medicata P-RF - Medicamente si produse medicamentoase care se elibereaza in farmacii pe baza de prescriptie medicala care se retine la farmacie
Calea de administrare Administrare orala
Lista medicamente Sublista C3 Grad de compensare 100%
Firma - Tara producatoare ZENTIVA S A

Recenzii

Scrieţi o recenzie

Doar vizitatorii inregistrati pot scrie recenzii. Va rugam sa va logati sau sa va inregistrati