Tel +40 21 211 81 33

Bine ati venit!

Actonel Saptamanal 35mg (4 comprimate filmate)

Fii primul care scrie o recenzie acestui produs

Actonel Saptamanal apartine unui grup de medicamente non-hormonale numite bifosfonati, utilizate pentru tratamentul afectiunilor osoase.

ACEST MEDICAMENT SE ELIBEREAZA DOAR IN FARMACIE PE BAZA DE PRESCRIPTIE MEDICALA. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se depasi doza zilnica recomandata!

Acest produs il puteti achizitiona si din:

Disponibilitate: In stoc farmacie ( 0 buc )
Ultima actualizare: 28 ianuarie 2015

67,31 Lei
Sanofi Aventis

+4 021 211 81 33
+4 0371 155 991

Acest produs poate fi returnat in termenii prevazuti de lege.

Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj.


 

 

Click aici pentru completarea unui sondaj statistic privind cercetarea comportamentului online de cumparare de medicamente

Descriere produs

Detalii

Ce este Actonel Saptamanal

Actonel Saptamanal apartine unui grup de medicamente non-hormonale numite bifosfonati, utilizate pentru tratamentul afectiunilor osoase. Actonel Saptamanal actioneaza direct la nivelul oaselor, facandu-le mai rezistente si, prin urmare, mai putin predispuse la fracturi.

Osul este un tesut viu. Tesutul osos imbatranit este indepartat continuu din schelet si inlocuit cu tesut osos nou.

Osteoporoza de postmenopauza este o afectiune care apare la femei dupa menopauza, in care osul devine mai slab, mai fragil si mai susceptibil de a se fractura dupa o cadere sau solicitare.

Osteoporoza poate sa apara si la barbati, avand mai multe cauze, inclusiv imbatranirea si/sau un nivel scazut al hormonului sexual masculin, testosteronul.

Coloana vertebrala, soldul si incheietura pumnului reprezinta oasele cele mai susceptibile la fracturi, desi acest lucru se poate intampla cu orice os al corpului dumneavoastra. Fracturile determinate de osteoporoza pot sa determine la randul lor dureri de spate, scaderea in inaltime si curbarea spatelui. Multi pacienti cu osteoporoza nu prezinta niciun fel de simptome si este posibil ca dumneavoastra sa nu fi stiut niciodata ca aveti osteoporoza.

Pentru ce este utilizat Actonel Saptamanal

Actonel Saptamanal este recomandat pentru tratamentul osteoporozei:

- la femei in postmenopauza, chiar in cazurile in care osteoporoza este severa. Actonel Saptamanal reduce riscul de fracturi vertebrale si de sold.
- la barbati.

2. INAINTE SA LUATI ACTONEL SAPTAMANAL

NU luati Actonel Saptamanal

Daca sunteti alergic (hipersensibil) la risedronat de sodiu sau la oricare dintre celelalte componente ale Actonel Saptamanal (vezi pct. 6 „Ce contine Actonel Saptamanal”)

Daca medicul v-a spus ca aveti o afectiune denumita hipocalcemie (valori scazute ale calciului in sange)
Daca este posibil sa fiti gravida, sunteti gravida sau planificati sa ramaneti gravida
Daca alaptati
Daca aveti afectiuni renale severe.

Aveti grija deosebita si discutati cu medicul dumneavoastra INAINTE de a incepe sa luati Actonel Saptamanal

Daca nu puteti sa stati in pozitie verticala (sezand sau in picioare) timp de cel putin 30 minute.
Daca aveti un metabolism osos sau al mineralelor anormal (de exemplu deficit de vitamina D, anomalii ale hormonului paratiroidian, ambele ducand la scaderea valorilor calciului in sange).
Daca ati avut probleme in trecut cu esofagul (tubul care leaga gura cu stomacul), de exemplu daca ati avut dureri sau dificultati la inghitirea alimentelor.
Daca vi s-a spus de catre medicul dumneavoastra ca aveti intoleranta la unele glucide (cum ar fi lactoza).
Daca ati avut sau aveti dureri, umflaturi sau amorteli la nivelul maxilarului sau o senzatie de „maxilar greu” sau daca ati pierdut un dinte.
Daca urmati un tratament dentar sau veti fi supus unei interventii chirurgicale dentare, spuneti medicului dumneavoastra stomatolog ca urmati tratament cu Actonel Saptamanal.

Daca va incadrati in oricare dintre situatiile de mai sus, medicul dumneavoastra va va sfatui ce trebuie sa faceti cand luati Actonel Saptamanal.
Copii si adolescenti
Risedronatul de sodiu nu este recomandat pentru utilizare la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani, din cauza datelor insuficiente privind siguranta si eficacitatea.

Folosirea altor medicamente

Medicamentele care contin unul dintre urmatoarele elemente scad efectul comprimatului de Actonel Saptamanal, daca sunt luate concomitent:

calciu
magneziu
aluminiu (de exemplu anumite suspensii utilizate pentru indigestie)
fier.
Trebuie sa luati aceste medicamente la cel putin 30 minute dupa ce ati luat Actonel Saptamanal.
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Folosirea Actonel Saptamanal impreuna cu alimente si bauturi
Este foarte important sa NU luati comprimatul dumneavoastra de Actonel Saptamanal cu alimente si bauturi (altele decat apa plata), pentru ca acesta sa actioneze cum trebuie. In special, nu luati acest medicament cu produse lactate (cum ar fi laptele), deoarece acestea contin calciu (vezi pct, 2, „Folosirea altor medicamente”).

Consumati alimentele si bauturile (altele decat apa plata) la cel putin 30 minute dupa ce ati luat comprimatul de Actonel Saptamanal.

Sarcina si alaptarea

NU luati Actonel Saptamanal daca este posibil sa fiti gravida, sunteti gravida sau planificati sa ramaneti gravida (vezi pct. 2, „Nu luati Actonel Saptamanal”). Riscul potential asociat cu utilizarea risedronatului de sodiu (substanta activa din Actonel Saptamanal) la gravide nu este cunoscut.

NU utilizati Actonel Saptamanal daca alaptati (vezi pct. 2, „Nu luati Actonel Saptamanal”).
Actonel Saptamanal trebuie utilizat pentru tratament numai la femei aflate in postmenopauza sau la barbati.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu se cunoaste ca Actonel Saptamanal sa afecteze capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Actonel Saptamanal
Actonel Saptamanal contine o cantitate mica de lactoza (vezi pct. 2, „Aveti grija deosebita si discutati cu medicul dumneavoastra INAINTE de a incepe sa luati Actonel Saptamanal).

Informatii aditionale

Informatii aditionale

DCI ACIDUM RISEDRONICUM
Substanta activa Nu
Prezentare CUTIE CU 1 BLIST. PVC/AL X 4 COMPR. FILM.
Producator Sanofi Aventis
Disponibil in Farmacia Pharmalife
Forma farmaceutica Comprimate filmate
Prescriptie medicata P-6L - Medicamente si produse medicamentoase care se elibereaza in farmacii pe baza de prescriptie medicala valabila 6 luni
Calea de administrare Administrare orala
Lista medicamente Nu
Firma - Tara producatoare SANOFI AVENTIS ROM

Recenzii

Scrieţi o recenzie

Doar vizitatorii inregistrati pot scrie recenzii. Va rugam sa va logati sau sa va inregistrati